LLIGA DE LES NACIONS

Polèmica per la xiulada a l'himne d'Anglaterra a Sevilla

La UEFA podria obrir-li un expedient i multar la RFEF

aguasch45477269 national teams stand before the uefa nations league soccer m181016113300

aguasch45477269 national teams stand before the uefa nations league soccer m181016113300 / Miguel Morenatti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No va ser una bona nit per a la selecció d’Espanya la de dilluns. De principi a final. Més enllà de la dura derrota contra Anglaterra (2-3), es va viure una polèmica situació en els prolegòmens del partit de la Lliga de les Nacions al Benito Villamarín, quan gran part dels aficionats espanyols van xiular l’himne anglès.

Hi va haver qui va interpretar que l’esbroncada era el càstig de l’afició sevillana als incidents desencadenats dilluns a la nit pels 'hooligans’ als carrers de la capital andalusa. El cert és que els xiulets al ‘God save the Queen’, que segurament també li obrirà un expedient.

Aquesta no és la primera vegada que la grada espanyola no respecta l’himne rival: va passar el 2009, en un partit contra Turquia al Santiago Bernabéu; contra Irlanda per l’Eurocopa 2010, i contra França al Vicente Calderón el 2012, en el qual ‘La Marsellesa’ va ser xiulada intensament.

Notícies relacionades

El president de LaLiga, Javier Tebas, va escriure un tuit demanant disculpes pels fets. "Els himnes nacionals representen els més nobles i profunds sentiments de moltes persones. Sempre hauran de ser respectats. Hem de disculpar els anglesos i fer que el que va passar ahir no passi mai més".

En la polèmica també hi ha entrat el diputat d’ERC Gabriel Rufián. Aquí queda el seu missatge recordant l’eco de les finals de la Copa de Rei en les quals ha participat el FC Barcelona, amenitzades pels xiulets a l’himne d’Espanya: