COMMOCIÓ EN L'ESPORT

La golfista espanyola Celia Barquín, assassinada als EUA

La policia d'Ames (Iowa) ha detingut un sospitós després de trobar el cadàver de la noia en un camp de golf

qbw6ftqowkrb17zud9gcd11100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Commoció en el món de l’esport. La jove promesa del golf espanyol, campiona europea amateur del 2018, Celia Barquín Arozamena, de 22 anys, ha sigut assassinada a Iowa (EUA), on estudiava. La policia de la localitat d’Ames va localitzar a primera hora de dilluns el cadàver de Barquínal camp de golf de Coldwater després de rebre una trucada del club. Després de les primeres investigacions, la policia ha identificat el cos com el de "Celia Barquín Arozamena, de 22 anys i estudiant de la Universitat d’Iowa" i ha determinat que la víctima va ser agredida i va morir a conseqüència de l’atac. Els investigadors ja han detingut Collin Daniel Richards, de 22 anys i sense domicili conegut, a qui han acusat d’assassinat en primer grau, segons han informat a través d’un comunicat en xarxes socials.

Segons informa la policia en el seu comunicat, el club de golf de Coldwater va trucar a la policia després que diversos jugadors localitzessin en el camp una bossa de golf abandonada. Els agents que van acudir-hi van localitzar a poca distància d’allà el cadàver de la noia.

El detingut és Collin Daniel Richards, un noi de 22 anys que, segons la cadena local We Are Iowa Local, tenia antecedents per intimidació al gener del 2015, per causar danys a casa dels seus avis, amb qui vivia, el setembre del 2017, i el juliol passat va ser detingut per anar begut. 

Notícies relacionades

La policia d’Ames, que ha transmès el seu condol a la família, ha demanat la col·laboració ciutadana perquè aportin qualsevol informació que pugui resultar útil a la investigació.

Celia Barquín, nascuda a Cantàbria, era una de les estrelles incipients del golf. El 2018 es va proclamar campiona d’Europa, un trofeu que només quatre espanyols havien aconseguit abans (Carlota Ciganda, Belen Mozo, Luna Sobrón i María Parra).