LGTBI

París acull la desena edició dels Gay Games, amb 12.000 participants

L'objectiu principal de la cita és lluitar contra l'homofòbia i la discriminació presents en l'esport

juegos-olimpicos-gays / periodico

1
Es llegeix en minuts
Helena Caballeria

La capital francesa és la seu aquests dies de la desena edició delsJocs Gais.Una competició de caràcter festiu en què els atletes competeixen per fer caure estereotips i visibilitzar el col·lectiu LGTBI.

En aquesta edició, que es duu a terme del 4 a l’11 d’agost, la cita compta amb la participació de més de 80 països i 12.000 atletes inscrits, alguns dels quals, de caràcter amateur. Tot i així, l’esport no és l’únic que ofereix aquest esdeveniment, que també proposa espectacles culturals i conferències sobrel’esport  i la diversitat. 

En l’àmbit esportiu encara hi ha pocs referents que hagin reconegut públicament la seva sexualitat, per aquesta raó és important el treball de visibilització que realitzen els Jocs Gais, tal com apunta l’organització. 

Orígens

La primera edició dels Jocs Gais va ser el 1982 a la ciutat de San Francisco (EUA) i van ser impulsats pel difunt atleta olímpic Tom Waddell

L’especialista en decatló va tenir la idea després d’entrar a formar part d’un equip de bitlles gai amb la seva parella a Califòrnia. El seu projecte era crear un esdeveniment esportiu on no importés el sexe, la religió o la raça i en què la inclusió i el respecte fossin la màxima. 

Notícies relacionades

De moment ja se n’han dut a terme deu edicions: a San Francisco, Nova York, Amsterdam, Sydney, Chicago, Colònia, Cleveland, Vancouver i ara a París, i funcionen de la mateixa manera que els Jocs Olímpics, amb una nova edició cada quatre anys. Tot i que a diferència dels Jocs Olímpics, totes han sigut possibles en gran part gràcies a les donacions i patrocinis

Segons l’organització, en aquest esdeveniment "tothom guanyai és que molts dels participants provenen de països amb polítiques molt repressives contra el col·lectiu LGTBI, com Rússia o la Xina, i veuen en aquests jocs una oportunitat per mostrar davant de les seves nacions que la diversitat és un fet i no el poden negar.