TÈCNIC D'ARMILLA I CORBATA

Gareth Southgate, l'escut d'Anglaterra

El seleccionador britànic enllustra el seu discurs amb la mateixa elegància amb què marca tendència

zentauroepp44176105 southgate  kane180706184607

zentauroepp44176105 southgate kane180706184607 / MICHAEL DALDER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gareth Southgate concentra gairebé totes les mirades sobre Anglaterra. Amb el permís, és clar, del seu futbolista estrella, el golejador Harry Kane, i del porter aturapenals Jordan Pickford. L’entrenador més elegant a les banquetes del Mundial (sempre encorbatat i lluint una armilla que marca tendència) ha recuperat el fervor de l’afició, la connexió del país amb la selecció.

Els anglesos, coneguts com 'els tres lleons’ a compte dels que llueixen l’escut, han desmentit els pronòstics que els allunyaven de qualsevol heroïcitat en el Mundial rus. Ja s’han desfet de la condició de maleïts i contra la roca sueca intentaran reverdir uns llorers fossilitzats des de temps immemorial. 

Un pare de família modern

Els jugadors adoren Southgate com un pare modern. Queda clar davant dels elogis que li ha dedicat el defensa John Stones: "Ha aportat una pila d’idees noves en els dos anys que fa que ocupa el càrrec. Ara veiem els resultats, la unitat de l’equip, les ganes, la fam. Com més temps passem junts al camp d’entrenament, més forts ens tornem. Són coses que porten el seu temps, però ell és un gran entrenador".

Un altre defensa, Kyle Walker, elogia el tarannà pròxim de Southgate: “Aconsegueix treure el millor que els jugadors portem a dins perquè ell ja ho ha viscut tot això. A més, és una persona molt amable, sempre està a disposició de tots. Podem anar a parlar amb ell sense problemes. Fa broma amb nosaltres. Som com una gran família”.

Southgate celebrant la victòria contra Colòmbia en els penals / JUAN MABROMATA (AFP)

Els resultats són, per exemple, eliminar Colòmbia en la tanda de penals. L’eufòria s’ha disparat al regne d’Isabel II i a Southgate li toca administrar el missatge: "Volem continuar fent història", ha declarat abans del duel contra Suècia a Samara. 

Kane accepta el repte

Notícies relacionades

"Hem guanyat el nostre primer partit en la fase del KO des de fa deu anys i hem passat una ronda de penals per primera vegada des de fa 22", ha indicat. "Som els que més gols hem marcat i volem continuar fent història. Des de 1990 no estem en una semifinal d’aquest torneig. Però per fer-ho primer cal guanyar el partit contra els suecs", ha apuntat finalment Gareth Southgate.

Enfront de la serenitat del tècnic, l’optimisme del golejador Kane, que ha enviat aquesta perla: "És aviat per pensar a ser campions del món, però acceptem el repte". El davanter de Tottenham (24 anys) suma sis gols en el campionat i ha mostrat ela confiança que pot incrementar el marcador, però amb prudència. La resposta, després del combat contra l’escull suec.