EL GOLEJADOR DELS 'DIABLES VERMELLS'

Lukaku i la mà d'Henry

El davanter del United assoleix la seva millor versió en la selecció seguint els consells de l'exblaugrana

rpaniagua44118486 rostov on don  russia   july 02  romelu lukaku of belgium ce180705175636

rpaniagua44118486 rostov on don russia july 02 romelu lukaku of belgium ce180705175636 / Ian MacNicol

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No va tardar gaire a deixar el seu segell en el Mundial. En el debut contra Panamà, Romelu Lukaku va marcar dos gols i va repetir doblet contra Tunísia, cosa que abans només havia aconseguit Maradona a Mèxic-86. Acostumats a la versió estàtica i tosca del Manchester United amb José Mourinho, el punta d’ascendència congolesa s’ha destapat pels seus moviments i perfecta coordinació amb jugadors com Eden Hazard i Mertens. L’ariet (Anvers, 25, anys) es diverteix a la selecció. Al seu costat té, a més,Thierry Henry, el mestre perfecte per continuar progressant.

Va substituir Robert Martínez a Marc Wilmots després de la passada Eurocopa i es va fixar diversos reptes. El primer era recuperar la unió en un vestidor convuls. El segon era millorar el rendiment individual de les seves estrelles. En l’atac, volia convertir Lukaku en el millor nou del món. Per a això va apostar per Henry com a ajudant el seu cos tècnic.

Polir la bèstia

'Titi' ha sigut la persona encarregada de polir els defectes de Lukaku, una força de la naturalesa no sempre ben aprofitada. Canalitzar l’energia i utilitzar les virtuts dels companys en benefici propi era l’objectiu de l’exblaugrana. Els resultats són evidents. Només faltava l’exigent prova del Brasil d’aquest divendres per acabar de corrobar-ho. Thiago Silva Miranda l’esperen. 

Lukaku i Henry, en un entrenament de la selecció belga / EL PERIÓDICO

"Quan era petit no podia ni veure els partitsd’Henry. Un dia ens quedàvem sense llum, un altre sense aigua calenta i, al final, sense tele. Ara aprenc d’ell cada dia. El tinc al meu costat en carn i ossos. És una llegenda", explica Lukaku, que destaca els aspectes en els quals més ha millorat amb el francès. "M’explica com atacar l’espai. Ho debatem tot. Deu ser l’única persona que veu més partits que jo".

Un cervell d’elit

El United va pagar 84,7 milions per Lukaku fa un any. El belga ha marcat 15 gols en l’última Premier, 10 menys que el curs anterior ambl’Everton. "A Bèlgica juguem d’una altra manera. És un altre món", va dir en la primera fase després de ser qüestionat per la imatge tan diferent que estava mostrant en la selecció respecte al seu club.

L’últim any ha marcat 17 gols en 12 partits amb la seva selecció, de la qual és el màxim golejador de la història  

Amb 40 gols en 72 partits és el màxim golejador de la història de la seva selecció. Els registres es disparen l’últim any, en el qual ha jugat 12 partits i ha firmat 17 gols, una autèntica barbaritat. "Té una capacitat golejadora impressionant i un cervell d’elit. La seva evolució és brutal, vol ser el millor en la seva posició", explica Robert Martínez.

"El millor que m’ha passat"

Notícies relacionades

Henry ha modelat el corpulent belga, que ha mostrat la seva qualitat a l’hora de definir. Robert ja el coneixia des del 2013, quan va jugar cedit al’Everton  per part delChelsea.  A Londres va créixer al costat de Drogba, un dels seus referents.

El tècnic català li va recomanar que mirés vídeos de Cavani i Hugo Sánchez per millorar la seva posició en l’àrea. Però Romelu té molt clar qui és el seu millor mestre. "Titi és el millor que m’ha passat. Cada paraula, positiva o negativa, és una lliçó per a mi", conclou.