MUNDIAL DE RÚSSIA

Mèxic continua il·lusionant i derrota Corea del Sud (1-2)

Vela, de penal, i Chicharito segellen el segon triomf nord-americà, que deixa la 'tri' a tocar de vuitens

zentauroepp43928251 mexico s defender edson alvarez heads the ball during the ru180623181755

zentauroepp43928251 mexico s defender edson alvarez heads the ball during the ru180623181755 / JOE KLAMAR

1
Es llegeix en minuts
M. L.

En un Mundial que les favorites han començat amb el pas canviat, la ‘classe mitjana’ continua il·lusionant les seves aficions. Després de la segona golejada de Bèlgica, Mèxic ha sumat aquest dissabte la segona victòria contra Corea del Sud (1-2), fet que deixa la ‘tri’ a un pas de vuitens i el conjunt asiàtic amb peu i mig fora de Rússia.

Les combinacions

Un empat contra Suècia en l’última jornada garantiria a Mèxic la primera plaça del grup. Però la combinació que els deixaria fora no és del tot forassenyada: perdre per dos gols amb els escandinaus i que Alemanya derroti Corea. Els asiàtics només es classificaran per a vuitens si guanyen per dos o més gols a Alemanya i Mèxic venç Suècia.

Notícies relacionades

L’enorme partit contra Alemanya ha tingut continuïtat a Rostov contra Corea, ambToni Grandeal capdavant l’equip tècnic, l’antic ajudant de Vicente del Bosque. La selecció nord-americana ha obert el marcador de penal. Una mà molt clara de Jang Hyun-Soo per tallar un centre del bètic Guardado va provocar la pena màxima, que Vela, l’exdavanter de la Reial Societat, no ha fallat (m. 25).

Divertit segon temps

Mentre ja es veia eliminada, Corea es va llançar amb valentia a buscar l’empat, la qual cosa va permetre veure un partit obert i divertit. Un contraatac de la ‘tri’ va suposar el 0-2 quanChicharito va definir amb classe una passada de Lozano (m. 66). Corea va poder retallar distàncies en una pèssima passada darrere de Márquez, acabat d’ingressar, que Ochoa, que s’encoratja als Mundials, ha pogut resoldre. El porter, no obstant, no ha aconseguit aturar una rosca de Son que s’ha colat per l’escaire ja al temps afegit.

Corea del Sud, 1 - Mèxic, 2

<strong>Corea del Sud: </strong>Choo Hyun-Woo; Lee Yong, Jang Hyun-Soo, Kim Yiung-Gwon, Kim Minwoo (Hong Chul, m. 83); Ki Sung-yueng, Ju Se-jong (Lee Seung-woo, m. 64), Hwang Hee-Chan, Moon Seon-min (Jung Woo-young, m. 77); Lee Jae-sung y Son Heung-min.