DIEGO COSTA + IAGO ASPAS

L'èxit del doble nou

Lopetegui es felicita per la cohabitació de Costa i Aspas que va desencallar el partit

zentauroepp43686025 graf7172  krasnodar  09 06 2018   los delanteros de la selec180609233706

zentauroepp43686025 graf7172 krasnodar 09 06 2018 los delanteros de la selec180609233706 / Javier Etxezarreta

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No val per a res l’1-0 a Tunísia. Però a Lopetegui, en canvi, li val per a moltes coses. Més enllà del gol de Iago Aspas, el tècnic es va posar la bata blanca per colar-se al laboratori de Krasnodar. Un laboratori més que vàlid. A Rússia se'l va veure preocupat, en determinats moments fins i tot enfadat, i, en molts instants, inquiet perquè el que desfilava davant dels seus ulls no li agradava gens. Ni a ell, ni per descomptat, als jugadors. Fins i tot Iago Aspas, el més feliç d'una trista nit, va haver d'admetre la realitat. "Teníem sensacions més bones abans d’aquesta concentració que després d’aquests dos partits", va confessar el davanter del Celta.

Contra Suïssa, res especial. Contra Tunísia, encara pitjor. En els últims 180 minuts, dos gols amb prou feines. Un d'Odriozola i un altre de Iago Aspas, jugadors destinats inicialment a la banqueta, encara que el científic Julen va sortir més content, almenys públicament, del que va exhibir durant els 90 minuts de joc. "Les dificultats han existit, però l’equip està preparat per superar-les. Hi ha hagut sensacions positives", va comentar Lopetegui, orgullós que les seves solucions tàctiques reanimessin la selecció, sobretot amb el doble nou.

La solució dels tres centrals

“Ha estat una excel·lent solució. Hem posat una línia de tres al darrere”, va revelar Lopetegui, convençut que el “partit demanava això” situant Aspas per darrere de Costa. Ho demanava perquè Espanya estava embussada sense respostes ofensives, quedant-se a més òrfena. “Diego i Iago Aspas han tingut una bona resposta”, va argumentar el seleccionador, recordant que va ser el davanter brasiler que va assistir al gallec en l'únic gol, i que premia així Julen en la recerca de nous recursos per a vells problemes. “Cada partit és una conquesta. És bo tenir tot aquest tipus de dificultats en terres russes”, va admetre després.

Per això, Lopetegui va remarcar que "volíem donar 90 minuts a Busquets perquè ho ha passat molt malament". Es referia a la gastroenteritis que l’ha tingut de baixa en l’última setmana, i que li ha impedit jugar contra Suïssa a Vila-real. “Les dificultats del Mundial van apareixent i l'equip arriba bé, sense tenir lesionats. El Mundial serà molt ajustat. És bo que tinguem com més aviat millor la dificultat que ens espera”, va assegurar el tècnic, i va admetre que “al cap de tots els nois hi havia que d’aquí a sis dies comença el Mundial”.

El lateral, "molt clar"

Notícies relacionades

Busquets va jugar els 90 minuts; Iniesta, també. I Ramos. I De Gea. I Piqué. “Hi ha matisos que hem de corregir, però el més important és que aconseguim superar aquesta dificultat guanyant a un rival molt complex”, va afirmar el seleccionador espanyol, que va dir tenir “molt clar” el seu lateral dret per al debut el pròxim divendres contra Portugal a Sotxi.

Un partit, tres mòduls tàctics, mesures dràstiques (apostar pel doble davanter centre, una cosa realment poc habitual) i un amistós com a missatge que cada partit, i més si és d'un Mundial, es tracta, en paraules de Lopetegui, “d'una conquista”.H