SORPRESA A LA CHAMPIONS

El Sevilla elimina el Manchester United en la Champions (1-2)

Ben Yedder va marcar dos gols en el quart d'hora final que van sepultar el quadro de Mourinho

MCH01. MANCHESTER (REINO UNIDO), 13/03/2018.- Wissam Ben Yedder (2i) del Sevilla celebra con sus compañeros luego de anotar el primer gol del equipo hoy, martes 13 de marzo de 2018, durante un partido por la ronda de octavos de final de la Liga de Campeones de la UEFA entre el Manchester United y el Sevilla FC, en el estadio Old Trafford de la ciudad de Manchester (Reino Unido). EFE/Peter Powell / PETER POWELL (EFE)

2
Jordi Tió

El Sevilla va escollir Old Trafford per començar a somiar coses fantàstiques en la Champions. Va ser al 'Teatre dels Somnis' on els andalusos van segellar la gesta històrica d'eliminar el Manchester United (1-2, 0-0 en l'anada) i classificar-se per als quarts de final de la primera competició continental per primera vegada des del 1958.

Ben Yedder va ser el protagonista de la nit, autor dels dos gols (minuts 73 i 77) que situen els sevillistes entre els vuits millors d'Europa, deixant a l'estacada l'equip de Mourinho, humiliat després de gastar-se centenars de milions i només haver aconseguit construir un conjunt garrepa que, simplement, no juga a res, aferrat tan sols a la potència de Lukaku i a les ràfegues de brillantor de Rashford.

Inici efervescent del United

El Sevilla va controlar el primer temps després d'un inici efervescent del United, que els primers cinc minuts va arribar a l'àrea tres vegades: dues amb l'imponent Lukaku i una tercera amb Rashford, però tot va quedar en un triple ensurt que va servir per reactivar els andalusos i asserenar Banega, a qui l'àrbitre li va perdonar la targeta vermella després d'una dura entrada a Alexis. L'argentí li va clavar els tacs al genoll però el col·legiat es va limitar a mostrar la groga.

Les mans miraculoses de Rico

El Sevilla es va aposentar després d'aquest mal començament, Nzonzi i Banega van començar a filtrar pilotes cap a Correa i Muriel i el United va fer passos enrere. Va ser Correa el que va gaudir de la millor ocasió però la seva rematada de cap, després d'un córner, va anar alta per molt poc (m. 9). L'equip de Mourinho no sortia, encallat al centre del camp sense ni poder fer gairebé tres passades seguides, cosa que obligava Lukaku a baixar fins al cercle central per despenjar les pilotes altes que llançava De Gea.

Muriel va tirar encreuat amb l'esquerra en ple domini andalús i el United es va espolsar el domini en el tram final del primer temps al disposar de la millor ocasió de gol fins aleshores: Fellaini va traçar una paret amb Alexis i el belga es va quedar sol davant de Rico, que va treure les mans per rebutjar el potent xut que entrava ajustat al pal.

Canvi oportú

L'equip de Mourinho va començar el segon temps amb més empenta i Rico, novament, va evitar el gol anglès rebutjant a córner un xut enverinat de Lingard. Semblava que el Sevilla s'espaordia, ja que va perdre el domini fins que Montella va fer sortir Ben Yedder (va entrar per Muriel).

Només un minut més tard, el francès batia De Gea amb un xut ajustat: el camí cap als quarts quedava lliure. I molt més quan el davanter, de cap, tornava a marcar el segon encara que amb uns moments de suspens, però després del rebuig de De Gea, la pilota va superar completament la línia de gol. Lukaku va maquillar el resultat (1-2, m. 83), però ja ningú li prenia l'alegria al Sevilla ni impedia l'escarni del United, amb Mourinho al capdavant.

Fitxa del partit

<strong>(1) Manchester United:</strong> De Gea (5); Valencia (5) (Mata (5) m. 76), Bailly (7), Smailing (6), Young (5); Fellaini (4) (Pogba (2), m 59), Matic (4); Lingard (4) (Martial (4), m. 72), Alexis (3), Rashford (5); Lukaku (6). Entrenador: Jose Mourinho (3).