CHAMPIONS

Madrid: o quarts o el no-res

L'equip de Zidane es juga la temporada contra un PSG convençut de poder fer història i remuntar el 3-1 de l'anada

undefined42415663 cristiano entrenamiento efe180305202438

undefined42415663 cristiano entrenamiento efe180305202438 / IAN LANGSDON

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

L’infern parisenc espera un equip que es juga la vida al Parc dels Prínceps, on el PSG, sense Neymar però amb l’exmadridista Di María, esmola les armes per saldar el compte pendent de l’enfrontament d’anada (3-1), posar en la lona l’actual campió i confirmar d’una vegada la seva candidatura al títol, l’objectiu per al qual va ser dissenyat l’equip francès a cop de talonari. L’antídot perquè aquest verí no acabi de fer efecte és Cristiano Ronaldo, l’home al qual s’agafa Zidane. La seva ratxa golejadora torna a donar esperances a un conjunt que, com afirma el seu entrenador, «haurà de patir i jugar a futbol».

El campió, l’equip de les tres Champions en els últims quatre anys, es mou a prop de l’abisme al no tenir cap altre lloc on agafar-se que la competició europea. Sense xarxa, enmig d’un ambient terrible i davant un rival assedegat de fer història i que ha plantejat el xoc com una qüestió d’estat, el Madrid  buscarà els quarts per vuitena vegada consecutiva. Ho farà emparat en els números, que diuen que ha marcat en 17 dels seus 20 partits a domicili en totes les competicions de la temporada. Al darrere les coses són molt diferents, perquè el Madrid només ha deixat la porteria a zero una sola vegada en els últims 11 enfrontaments, i això davant de la dinamita del PSG amb Mbappé, Cavani o Di María és com haver de passar per l’escamot d’afusellament.

«Hi hem de posar els 20 sentits. No podem regalar res», va assenyalar Sergio Ramos. Més lluny va Zidane, que va assegurar que el seu equip ha d’estar preparat per passar una mala estona, però també per destil·lar futbol». El tècnic francès no ha donat pistes sobre l’alineació, però ha assegurat que «tots estan per jugar» i que no alinearà mai titulars «al 70 per cent».

Zidan, en l'entrenament del Madrid al Parc dels Prínceps / IAN LANGSDON (EFE)

Si no és una afirmació encaminada a despistar el rival, tot indica que Kroos i Modric tornaran a la titularitat després de superar les respectives lesions. Tots dos només han fet dos entrenaments amb la resta de companys, el de diumenge a Valdebebas i el d’ahir a la tarda a l’escenari del partit. Al seu costat, Casemiro i Lucas Vázquez tenen tots els números per armar el centre del camp. La defensa serà l’habitual amb el retorn de Carvajal, que va ser sancionat amb dos partits per forçar una groga davant de l’Apoel, i amb Marcelo, que va tornar a jugar contra el Getafe.

A dalt, Benzema és inamovible, encara que al seu costat tindrà el futbolista més en forma. Cristiano és la gran carta del madridisme per tirar per terra les opcions de l’equip d’Emey. L’astre portuguès acaba d’arribar als 30 gols aquesta campanya en els 32 partits oficials que ha disputat. Suma 14 gols en vuit partits, 12 a la Lliga i els dos que va marcar al PSG en l’anada, a la Champions, on acumula 11 dianes. «Cal aprofitar el bon moment de Cristiano», va sostenir Zidane.

Marcelo, davant de Carvajal en l'entrenament del Madrid / IAN LANGSDON (EFE)

Cristiano intentarà  refredar l’ànim dels 48.500 espectadors impacients per veure com el seu equip supera el campió, tot i l’absència de Neymar, que segons Zidane «no canvia res perquè hi haurà un altre jugador extramotivat, però canvia tot perquè es tracta d’un  jugador excepcional». El míster blanc tampoc va estalviar elogis a l’hora de parlar del substitut de Ney. «Coneixem bé Di María. És un futbolista espectacular que pot jugar en qualsevol posició. Es mou molt bé, és ràpid i té bon xut», va dir Zidane.

Notícies relacionades

Si l’enfrontament serà calent a la gespa, també hi haurà foc a les banquetes. Emery es juga el seu futur i Zidane tindria obert el camí de sortida si cau davant el PSG, encara que està preparat per anar-se’n al juny. Tot i això, Zizou va assegurar que el xoc «no és cap final».

Emery, per contra, va apel·lar a l’orgull francès a l’apuntar que el partit «és un moment únic per a França». El basc confia en  Di María i està segur que el seu equip pot guanyar «el millor Madrid». Unai confia també en la fortalesa d’un grup que des que va caure contra el Hapoel a la UEFA la temporada 2006-2007 només ha perdut un dels seus últims 46 xocs europeus a casa.