EL PARTIT DEL BERNABÉU

rpaniagua42298926 soccer football   la liga santander   real madrid vs deporti180224164257

rpaniagua42298926 soccer football la liga santander real madrid vs deporti180224164257 / JUAN MEDINA

El Madrid goleja l'Alabès i la BBC es reivindica (4-0)

El conjunt de Zidane liquida els vitorians amb dos gols de Ronaldo, un de Bale i un altre de Benzema de penal

3
Carlos F. Marcote

El Madrid no para des que va tocar fons contra el Leganés a la Copa el 24 de gener, després de caure derrotat també a la Lliga pel Vila-real al Bernabéu una setmana i mitja abans. L’equip blanc, després d’un inici amb dubtes en el retorn de la BBC a la formació titular, va desarmar l’Alabès agafat a l’estat de gràcia de Cristiano Ronaldo, que va fer un altre doblet per sumar 12 gols en els últims set partits. Entre els dos del portuguès, Bale va anotar el segon per recuperar crèdit davant Zidane. Fins i tot va marcar Benzema, a qui, després de facilitar els dos primers, li van permetre llançar el penal que va tancar la golejada perquè recuperés si és possible el favor del públic.

La BBC celebra la seva bona actuació contra l'Alabès. / FRANCISCO SECO

Ronaldo va tornar a empènyer el conjunt madridista per encadenar la sisena victòria en els últims set partits de Lliga. Un gol del portuguès poc abans del descans va evitar que la tensió pugés de to entre els jugadors blancs, que fins llavors no havien sigut capaços de desxifrar les incògnites plantejades per l’Alabès.

L’equip d’Abelardo, que es presentava també amb una ratxa positiva excel·lent, amenaçava de deslluir el retorn de la BBC, que no coincidia des de la jornada 22 contra el Llevant (2-2), però va aparèixer el pilota d’or per prendre possessió del matx. Habilitat per un toc d’esperó de Benzema, va rematar amb l’esquerra i va aprofitar per donar un cop de mà al francès i demanar reconeixement per al francès (m. 43).

Xiulets a Benzema

Karim havia tornat a posar-se els aficionats en contra a les primeres de canvi quan va relliscar a l’hora de culminar un contraatac que ahuria pogut significar el primer gol blanc als 18 minuts. Tempesta de xiulets del personal, que poc abans s’havia endut un ensurt de mort per un error de Nacho que va haver d’esmenar Navas.

No es va ensorrar Benzema, que no va deixar de buscar el seu lloc i el dels seus companys i aviat va trobar Bale, que va estar a punt de marcar de xilena. Li va marxar desviada la pilota, igual que a Hernán el seu xut després d’una paret amb Guidetti. Una mica més tard, el davanter suec no va saber aprofitar un error de Theo i Pedraza va obligar Navas a desviar amb molts problemes després d’un mal rebuig blanc. Gairebé a continuació, Pacheco la va pifiar davant Bale però va reaccionar a temps per evitar el gol del gal·lès.

Bale s'entona

Entre errors i desajustos i sense que cap dels dos equips imposés la seva llei es va consumir el primer temps. Fins que va aparèixer Ronaldo per firmar el seu onzè gol en els últims set partits. Una marca formidable que ampliaria a la represa quan el partit ja estava inclinat gairebé definitivament cap al costat madridista. Bale va ampliar l’avantatge en la primera arribada del segon temps, amb assistència de Benzema després d’aprofitar un regal d’Alexis (m. 46), i ja no va deixar d’intensificar la seva presència en el desplegament ofensiu blanc, igual que Lucas.

Després de llançar a la part superior del travesser, el gal·lès va obrir cap al gallec, que va passar enrere perquè Ronaldo clavés la pilota a la xarxa de primeres (m. 61). Amb l’Alabès descompost, Theo va estar a punt de sumar-se a la festa golejadora però Pacheco va desviar la seva rematada final. Qui sí que es va poder sumar a la festa al final va ser Benzema quan Ronaldo li va cedir el penal comès per Laguardia sobre Bale. No el va desaprofitar i per primer cop en molts mesos va marxar del camp amb el beneplàcit de l’afició.

Reial Madrid, 4 - Alabès, 0

<span style="font-size: 1.6rem;"><strong>Reial Madrid:  </strong>Keylor Navas (6), Carvajal (6), Varane (7), Nacho (6), Theo (6), Lucas (7), Casemiro (7), Kovacic (6), Bale (7), Cristiano Ronaldo (9), Benzema (7). Entrenador: Zidane (7).</span>