APARATÓS XOC

Els empleats de l'Atlètic van recuperar, a la gespa, dues de les tres dents de Godín

Els doctors van reimplantar les dues peces pròpies a la dentadura del central uruguaià més una de nova

El defensa matalasser trigarà unes tres setmanes a tornar a jugar i utilitzarà una màscara

eprozas41931199 diego god n   diegogodin    twitter180206164442

eprozas41931199 diego god n diegogodin twitter180206164442

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els empleats de l’Atlètic van fer una tasca extraordinària de minuciós rastreig per l’àrea petita defensada per Neto fins a trobar dos dels tres incisius que Godín va perdre en el mateix instant en què el porter del València li va clavar un violent cop de puny a la cara quan el central anava a rematar de cap. Les dues dents li van ser reimplantades, juntament amb una de nova i el defensa ja ha començat la recuperació, encara que no podrà jugar contra el Màlaga aquest cap de setmana.

Traslladat immediatament a una clínica, els especialistes van demanar als empleats del club que, una vegada finalitzat el partit, intentessin recuperar les peces perdudes, amb una vida superior a les 24 hores.

Els especialistes asseguren que no hi ha res millor que reimplantar les peces pròpies abans que posar-ne de noves

El central uruguaià, que no es recuperarà del tot fins d'aquí tres mesos, sí que podrà tornar a jugar en un parell de setmanes, probablement protegint-se la cara amb una màscara, molt semblant a la que utilitzen els futbolistes després de recuperar-se d'un trencament del septe nasal. Mentrestant, Godín haurà de seguir una dieta tova i, com a màxim, peix arrebossat.

Tres setmanes de recuperació

Notícies relacionades

Godín va publicar ahir, al seu compte de Twitter, una fotografia amb un comentari molt graciós. «¡Moltes gràcies a tots pels missatges de suport i afecte. En uns dies ja tornaré a estar al camp. Enteneu que no puc somriure gaire!», declarava l’uruguaià sense separar-se del seu mate. En un comunicat posterior de l’Atlètic s’informava que «les seves sessions d’entrenament seran individualitzades per evitar cap contacte».

Godín, entre el doctor de l'Atlètic i Griezmann, després de lesionar-se. / AFP / Gabriel Bouys

El doctor Juan Reyun dels cirurgians maxil·lofacial més prestigiosos d'Espanya, va explicar a la cadena COPE que la troballa realitzada pels empleats «és molt beneficiosa per a Godín, ja que tot el que siguin dents pròpies és moltíssim millor que peces noves». Rey va explicar que el cop que va patir Godín era més propi d’una caiguda de bicicleta o esquí. «Un cop així és dolorosíssim ja que afecta l’esquelet ossi que dona suport a tota la dentadura», va assenyalar el doctor.

Rey també va explicar que «és molt comú que els incisius saltin sencers perquè són peces d’una sola arrel». El cirurgià va explicar que «com més aviat es trobin les peces, millor, i com més aviat es reimplantin, millor»