CURIOSA LESIÓ AL WANDA

Empleats de l'Atlètic busquen, a la gespa del Wanda, les dents de Godín

El central uruguaià de l'Atlètic va perdre tres peces en la topada que va patir amb Net, porter del València

Les dents tenen una vida de més de 24 hores i, si les troben, seran trasplantades en les pròximes hores

rozas41910746 atletico madrid s uruguayan defender diego godin  r  shows h180205023101

rozas41910746 atletico madrid s uruguayan defender diego godin r shows h180205023101 / GABRIEL BOUYS

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Transcorria el minut 49 de joc i el central Godín, pura valentia, coratge i professionalitat, va anar a totes a rematar de cap en el segon pal de la porteria de Net, en el disputadíssim partit Atlètic de Madrid-València (1-0), segon contra tercer a la Lliga. I el meta brasiler del València va calcular malament la seva sortida, es va empassar el central, ni tan sols va tocar la pilota però sí que va aconseguir impactar, uns diuen que amb el puny dret i altres amb el colze, a la cara, boca, del defensa uruguaià, que immediatament va quedar estès sobre la gespa mentre molts eren capaços de veure volar, en la seva caiguda, el que semblava una de les seves dents incisives.

Les dents tenen una vida curta, però si es poden recuperar immediatament hi ha possibilitats de tornar-les a trasplantar

L'àrbitre, el polèmic col·legiat gallec Iglesias Villanueva, es va empassar el flagrant penal que li van fer a Godín (a l'Atlètic segueixen sense assenyalar-li una pena màxima aquest any; “crec que hauran de matar algun dels meus perquè la xiulin”, va assenyalar Simeone a la conferència de premsa), però, això sí, va demanar immediatament l'entrada del metge i cuidadors de l'Atlètic, ja que el central blanc-i-vermell estava sagnant per la boca i visiblement noquejat.

El comunicat mèdic de Godín

De seguida va abandonar la gespa recolzat a l'espatlla del metge del seu club i va ser atès al vestidor abans de ser traslladat a una clínica madrilenya. Al camp, va ser substituït per Juanfran. Ja de matinada, l'Atlètic va fer pública aquesta nota: “Diego Godín va patir un fort cop en la segona meitat que el va obligar a deixar el terreny de joc. Després de realitzar-li una primera exploració, el comunicat mèdic diu que el nostre jugador pateix "un fort traumatisme facial que li ha provocat una fractura dentoalveolar de tres peces del maxil·lar superior". L'uruguaià ha necessitat una reconstrucció per l'especialista maxil·lofacial. "El nostre jugador queda pendent d'evolució".

Godín es lamenta de la topada al costa del metge de l'Atlètic i el seu company Griezmann. / AFP / GABRIEL BOUYS

Lo que no explica el comunicat és que empleats del club, per ordre expressa dels metges i especialistes que atenen el valent i intrèpid central uruguaià, van anar a l'àrea petita on es va produir l'incident, el xoc, entre Net i Godín per intentar trobar les tres peces, les tres dents, que el jugador matalasser va perdre en el seu xoc amb el meta del València.

Així se salven les peces

Notícies relacionades

¿Per què?, doncs perquè les peces dentals tenen una vida mínima de 24 hores i, per tant, quan les perds has d'intentar recuperar-les de seguida, no rentar-les, ni fregar-les amb res, conservar-les, si és possible, en sèrum fisiològic o, fins i tot, en llet perquè, depenent de la lesió, és molt possible que el dentista te les pugui tornar a col·locar al seu lloc.

No se sap si els empleats que van revisar la gespa, un cop acabat el partit ahir a la nit, van aconseguir trobar les dents que Godín va perdre en el seu xoc amb Net. En aquest sentit, no es descarta que avui, amb llum, intentin seguir buscant les dents, missió gairebé impossible.