PER CRITICAR TRUMP

Maradona no pot entrar una altra vegada als Estats Units

L'ambaixada a Buenos Aires li va tornar a negar el visat, aquest cop per raons polítiques

Maradona no pot entrar una altra vegada als Estats Units

YURI KOCHETKOV (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Diego Armando Maradona s'ha quedat una altra vegada sense visat per als Estats Units. Les seves crítiques a Donald Trump van activar per segona vegada una negativa que no és desconeguda per a l'excapità de la selecció argentina, campiona del món el 1986. La primera vegada que els EUA van retirar el permís d'entrada a Maradona va tenir lloc després del Mundial del 1994 celebrat també als Estats Units, quan l'astre va ser expulsat del certamen per haver donat positiu amb efedrina. Aquesta vegada, la raó no és esportiva sinó estrictament política. Maradona tenia la intenció de viatjar a Miami per ser present en el llarg i melodramàtic judici civil contra la seva exdona Claudia Villafañe.

Notícies relacionades

Però la sol·licitud va ser rebutjada malgrat complir en temps i forma tots els requisits. Matías Morla, l'advocat de l'exjugador s'ho veia a venir. "Quan estàvem treballant per aconseguir el visat li vaig dir: 'Diego, per favor, no parlis dels Estats Units'. I, en una entrevista amb TeleSur, a la segona pregunta, li pregunten sobre Trump, i ell diu que és un Chirolita (ninot)". Quan Morla va anar a l'ambaixada nord-americana a la ciutat de Buenos Aires, va tenir un altre indici que tot anava cada cop pitjor: l'expedient de Maradona, va dir, havia quedat “al quart subsol”.

La negativa

Al presentar la seva sol·licitud de visat, Maradona va haver d'acreditar que no té causes judicials per drogues i que l'actual entrenador del Fujairah FC dels Emirats Àrabs no consumeix estupefaents des de fa 14 anys. Se sap que l'exastre és un catàleg de contradiccions. Alguna vegada es va tatuar a l'espatlla la imatge d'Ernesto Che Guevara i, des de Dubai, amb escasses credencials democràtiques, no ha cessat d'expressar la seva identificació amb Fidel Castro i la seva amistat amb Nicolás Maduro. Dies enrere va expressar la seva solidaritat amb l'expresident del Brasil Luiz Inácio Lula da Silva. També és un pertinaç crític del mandatari argentí Mauricio Macri, un vell amic de Trump. D'altra banda, en tots aquests anys no ha deixat mai d'expressar-se negativament sobre la realitat dels EUA.