EL 'BOXING DAY'

El United de Mourinho no deixa de donar facilitats al City

L'equip de Manchester no passa de l'empat davant el Burnley (2-2) i pot quedar a 15 punts del de Guardiola, que juga dimecres a Newcastle

undefined41417610 soccer football   premier league   manchester united vs burn171226185758

undefined41417610 soccer football premier league manchester united vs burn171226185758 / LEE SMITH

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Més facilitats per al Manchester City, que podria deixar la Premier League sentenciada tan bon punt comenci la segona volta. El Manchester United, segon classificat, només va ser capaç d’empatar ahir a Old Trafford amb el Burn-ley (2-2) en el Boxing Day, la primera jornada de la segona ronda, i quedarà ni més ni menys que a 15 punts de l’equip dirigit per Pep Guardiola si aquest aconsegueix sumar avui la divuitena victòria consecutiva davant el Newcastle de Rafa Benítez a St. James Park. El Chelsea no va fallar davant el Brighton (2-0), amb gols de Morata i Marcos Alonso, i es manté  en la tercera plaça, a 13 punts del City, que seran 16 si el líder segueix allargant la seva ratxa triomfal.

José Mourinho ni va celebrar el gol amb què Lingard va establir l’empat definitiu del United contra el Burnley en el primer dels cinc minuts de temps afegit a Old Trafford. Va ser com si no cregués que el seu equip podia culminar la remuntada després d’una hora i mitja de joc decebedor d’un United, que perdia 0-2 en el minut 35 després de veure’s sorprès per Ashley Barnes només començar (m. 3) i pel belga Defour amb un impecable llançament de falta que va deixar d’una peça De Gea.

Lingard va escurçar distàncies amb un cop de taló a servei de Young (m. 53) després de fallar un gol cantat sobre la línia només sortir per Rojo. Va repetir en el temps suplementari a l’aprofitar una pilota morta, però no va esborrar el mal sabor de boca del seu tècnic i de la seva afició, que ha vist com el United tan sols ha sumat dos dels últims sis punts.

Connexió espanyola al Chelsea

La connexió espanyola va tornar a funcionar a Stamford Bridge perquè el Chelsea s’imposés al Brighton (2-0) i es col·loqués a només un punt del United. Morata, que no va jugar la jornada passada per sanció davant l’Everton (0-0), va obrir el marcador tan bon punt va començar el segon temps amb un cop de cap còmode entre els dos centrals rivals a passada d’Azpilicueta. Va ser la sisena assistència del defensa a l’exdavanter del Madrid, que ja suma 10 gols a la Premier. També va fer de cap el segon Marcos Alonso (m. 61) en un córner llançat per Fàbregas des de l’esquerra. És la cinquena diana del lateral madrileny aquesta temporada.

Morata i Marcos Alonso celebren el segon gol del Chelsea, marcat pel defensa / JOHN SIBLEY (REUTERS)

Anfield, Coutinho va encarrilar la victòria del Liverpool sobre el Swansea (5-0). El centrecampista brasiler va obrir ben aviat el marcador amb un gran xut amb la dreta per l’escaire des de fora de l’àrea (m. 6). Va ser el seu setè gol al desembre. Només començar el segon temps va habilitar  Firmino, que va empalmar amb la dreta sense deixar caure la pilota  (m. 52). El lateral Arnold va ficar el tercer després de recollir un mal allunyament defensiu (m. 64), Firmino va fer el quart a porta buida a passada de Salah (m. 66) i Chamberlain va tancar la golejada (m. 83).

Tres dies després d’empatar amb un de menys davant el United, el Leicester va perdre en la seva visita al Watford, que va remuntar el gol inicial de Mahrez amb dianes de Wague i  el porter Schmeichel en pròpia meta. El Bournemouth i el West Ham van empatar (3-3) amb final polèmic, ja que l’equip visitant va aconseguir la igualada en el temps afegit amb un gol amb la mà i en fora de joc de Callum Wilson. H

Notícies relacionades

Altres resultats: Tottenham-Southhamton (5-2); Bournemouth-West Ham (3-3); Huddersfield-Stoke (1-1); Watford-Leicester (2-1); West Bromwich-Everton (0-0).

Dimecres 27: Newcastle-Manchester City (20.45 h). Dijous 28: Crystal Palace-Arsenal (21.00 h).