TENIA 27 ANYS

L'assassinat d'una maratoniana commou tot França

La víctima era etíop, es deia Zenash Gezmu i hi ha un detingut

gezmu-asesinada

gezmu-asesinada

1
Es llegeix en minuts

L'assassinat de la maratoniana etíop Zenash Gezmu ha commocionat tot França. La notícia es va conèixer dijous a la nit quan es va fer públic que la policia havia detingut a prop de París, concretament a Bobigny, un home originari del mateix país africà acusat de la mort de l'atleta, que tenia 27 anys.

Notícies relacionades

Gezmu, que pertanyia a la disciplina de la secció d'atletisme de l'Stade de França, a Saint-Denis, tenia la seva millor marca personal en 2.36 hores, un temps que va establir a la marató d'Amsterdam del 2016. Per aconseguir altres ingressos a part de l'atletisme, la noia feia de treballadora domèstica i residia en un apartament a la zona de Neuilly-sur-Marne, a l'est de la capital francesa.

Ofegada amb un coixí

El cos sense vida de l'esportista va ser trobat dimarts seguint les indicacions d'un home de 28 anys, originari com ella d'Etiòpia i que estava en situació regular a França també per córrer maratons. El sospitós va explicar que va ofegar la víctima amb un coixí després d'agredir-la amb un dels trofeus pels seus èxits esportius que Gezmu guardava a casa seva. La policia francesa desconeix el motiu del crim i tampoc s'ha precisat si es tracta d'un cas de violència masclista.