L'OPINIÓ

Tebas: "Sembla que el problema de la independència ja és història"

El president de LaLiga diu que la postura del Barcelona en el procés "és difícil de gestionar a Catalunya"

undefined36229973 madrid 10 11 2016 desayuno informativo de europa press con j171114122656

undefined36229973 madrid 10 11 2016 desayuno informativo de europa press con j171114122656 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Després d’haver mostrat el seu to més radical a l’assegurar que els clubs catalans serien expulsats de la competició espanyola si es proclamés la independència de Catalunya, Javier Tebas ha fet un gir a les seves declaracions després d’observar com remetia la formació de la república catalana al rebaixar-se les pretensions dels polítics, disposats ara a administrar noves fórmules per a una possible entesa política després de les eleccions. «Per sort sembla que ja és història el problema de la independència. Jo deia que el Barcelona no podria jugar a la Lliga. Encara sort que el Govern espanyol hi ha posat ordre», va afirmar el president de LaLiga. 

En la seva anàlisi sobre el canvi que hi ha hagut en la situació catalana, Tebas va fixar la mirada en el Barcelona, una entitat que s’ha significat pel seu suport al procés independentista, cosa que per al president de la patronal del futbol espanyol ve de lluny.

Laporta i l'estelada

«La postura del Barça és difícil de gestionar a Catalunya. I encara més quan ve de l’època de Laporta, a qui només li faltava penjar l’estelada a la llotja. Bartomeu i el Barcelona van heretar una situació molt complicada i les pressions són complexes. Sempre m’ha semblat malament això de ser políticament correcte. Hem de ser madurs per dir el que pensem. A Jaume Roures no li tinc més o menys mania per estar a favor del referèndum», va dir Tebas en els esmorzars d’Europa Press.

Els problemes a la Federació Espanyola de Futbol, un altre assumpte que va abordar Tebas, es tallarien amb la convocatòria d’eleccions. «S’ha de blindar el sistema perquè hi hagi eleccions netes. Si fossin en secret es guanyaria molt. LaLiga sosté que el senyor Rubiales no pot ser candidat. No pot ser elegit algú que està amagat buscant suports en una assemblea que es va elegir com es va elegir», va assegurar Tebas.

La renovació de Messi

Tebas tampoc va dubtar a opinar sobre dues qüestions que concerneixen els dos millors jugadors de la competició espanyola, Messi i Cristiano. Pel que fa a la renovació de l’astre argentí va apuntar que està tancada. «Si no m’han enganyat, Messi ja ha firmat la renovació amb el Barcelona. Té contracte i ja ha renovat. Els contractes són oficials quan es firmen, no quan es diu que s’han firmat», va sentenciar Tebas.

Sobre la reiterada decisió de Cristiano Ronaldo d’anar-se’n del Madrid, el dirigent va assenyalar que «és la dinovena vegada que diu que se’n va, així que no penso opinar perquè té anys de contracte i no crec que estigui a punt d’acabar-se el seu cicle». 

Notícies relacionades

El president de LaLiga va xifrar el nombre d’abonats al futbol en 4.200.000, quantitat que pot arribar als nou milions el 2020. Pel que fa als drets de televisió, s’espera arribar els 2.300 milions en el pròxim concurs. També va confirmar que la temporada que ve entrarà en vigor el VAR (Videoarbitratge) a Espanya.

Tebas va reiterar el seu convenciment que el PSG i el City «estan fent trampes i si la UEFA no hi fa res, haurem d’elevar l’assumpte a la Unió Europea».