EMPIPAMENT A CORNELLÀ

El malson de l'Espanyol

Les penyes periquites expressen la seva indignació per uns "horaris nocius" que posen en risc el "futur social" del club

rpaniagua40904076 espanyol   deportivo  foto    ignasi paredes171111185145

rpaniagua40904076 espanyol deportivo foto ignasi paredes171111185145 / Ignasi Paredes

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Avancen les jornades i la indignació periquita va en augment. L’Espanyol ja no aguanta més. Ni el vestidor, ni els dirigents ni els socis, especialment els últims, farts de no poder disfrutar del seu equip els caps de setmana. Sis dels nou primers partits a casa de l’equip blanc-i-blau s’han programat en divendres dilluns. No hi ha debat possible. L’Espanyol és el club més perjudicat de la Lliga.

L’entitat va presentar dijous una queixa oficial a la Lliga i s’espera més flexibilitat a la segona volta. El mal a la primera meitat de campionat ja està fet. Mediapro ha posat l’ull a l’Espanyol per als partits en obert dels dilluns. Amb el del Girona (11 de desembre) ja seran cinc els partits el primer dia de la setmana, quatre a Cornellà, als quals se n’afegeixen dos més en divendres, també com a local. 

Les penyes són el col·lectiu que més està patint aquesta planificació. Moltes es troben a gran distància de l’estadi i els desplaçaments en autocar s’han vist clarament afectats per aquests horaris.

Falta d'igualtat

La federació va emetre ahir un comunicat expressant la seva «indignació» per un malson que està «posant en greu perill la viabilitat de les penyes i el futur social» del club. En l’escrit exigeixen contundència als dirigents per acabar amb l’«arbitrarietat, la falta d’igualtat entre clubs i el criteri, si és que n’hi ha, de la LFP».

La federació demana respecte als socis periquitos i posa de manifest les seves sospites en l’elecció del partit en obert al considerar que «va més enllà d’un criteri professional i es converteix en un assumpte personal respecte al nostre club».

¿Una mà negra?

Notícies relacionades

En aquest sentit, el conseller delegat, Ramon Robert, va descartar l’existència d’una mà negra en les designacions: «No crec que hi hagi ningú darrere dels horaris, però els grans perjudicats són l’Espanyol i el Màlaga, nosaltres per sobre. Estem jugant en dilluns el 26% dels partits. Ens preocupa que no ens donin horaris factibles per als aficionats. Una de les coses més importants és que la gent pugui disfrutar d’aquest Espanyol».

El RCDE Stadium té el pitjor percentatge d’assistència de la Lliga, amb tan sols un 44% de l’aforament cobert. La pitjor entrada va tenir lloc el dilluns 18 de setembre contra el Celta. Només 14.853 espectdors van veure la victòria (2-1). «Un estadi sense nens és un futbol sense futur», sentencien les penyes periquites, el millor exemple de la ràbia de l’Espanyol.