DENÚNCIA D'ABÚS

La portera Hope Solo acusa Blatter d'assetjament sexual

La nord-americana assegura que l'expresident de la FIFA li va tocar el cul durant una gala de la Pilota d'Or

hope-solo

hope-solo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joseph Blatter, expresident de la FIFA, ha sigut acusat per Hope Solo, exportera internacional amb els Estats Units, d'agressió sexual durant la cerimònia d'entrega de premis de la Pilota d'Or el gener del 2013, segons una informació de la publicació portuguesa Expresso i recollida per The Guardian.

Solo, de 36 anys, que juga al Seattle Reign FC de la National Women's Soccer League dels Estats Units, va assegurar en una entrevista que "Sepp Blatter em va agafar el cul" abans de pujar a l'escenari per entregar el premi a la seva compatriota, la davantera nord-americana Abby Wambach. A través del seu portaveu Blatter ha negat l'incident. "Aquesta acusació és ridícula", ha dit.

Hope Solo, la portera amb més partits en la història del futbol dels EUA (202 partits internacionals), indica a l'entrevista que no ha parlat abans sobre l'incident amb Blatter perquè prefereix sempre parlar directament amb la gent, en aquest cas amb Baltter, però que no va tenir l'oportunitat de fer-ho quan van abandonar l'escenari i que no l'ha tornat a veure des d'aleshores.

Solo afirma que Blatter la va agafar per darrere uns segons abans que tots dos pugessin a l'escenari i que es va haver de recompondre immediatament per concentrar-se en el seu discurs i presentar Wambach, a qui li havia de donar la Pilota d'Or. "Estava en estat de xoc i completament descentrada", va dir Solo. "Vaig haver de recuperar-me ràpidament per presentar la meva companya d'equip, entregar-li el premi més important de la seva carrera i celebrar-ho amb ella en aquell moment, així que vaig canviar completament la meva actitud".

Precedents

Notícies relacionades

A Joseph Blatter, de 81 anys, se l'havia relacionat anteriorment amb incidents masclistes. El 2004, va suggerir que les jugadores podrien portar "shorts ajustats" com "ho fan al voleibol" per fer que el joc fos més atractiu per a un públic masculí. Quan va felicitar les noves integrants del comitè executiu de la FIFA, va dir: "¿Hi ha dames a la sala? ¡Digueu alguna cosa! Sempre parleu a casa, ara podeu parlar aquí".

Hope Solo ofereix una finestra al tracte sexualitzat que, segons ella, reben les dones a l'esport. "En els últims dies, he estat pensant en totes les situacions incòmodes que les meves companyes d'equip i jo hem experimentat al llarg dels anys amb entrenadors, metges, executius i fins i tot companyes d'equip. Des de comentaris inapropiats fins a tocaments de cul, amb comentaris parlant sobre els pits de les jugadores i la seva aparença física, l'assetjament sexual és endèmic en el món de l'esport. Sempre em vaig defensar en aquestes situacions, però mai hi va haver conseqüències per als assetjadors. Això necessita canviar".