El PSG es llança a fitxar Mbappé

El club francès pagaria 180 milions al Mònaco pel jugador, de 18 anys, que tindria una fitxa de 12 milions nets per temporada

undefined38474328 football soccer   as monaco v saint etienne   ligue 1   stad170702184247

undefined38474328 football soccer as monaco v saint etienne ligue 1 stad170702184247 / JEAN-PIERRE AMET

2
Es llegeix en minuts

Sembla que la voracitat compradora de Nasser al-Khelaifi, el multimilionari xeic del PSG, no té límits. Amb Neymar ja a París, el fitxatge més car de la història del futbol, ara l’interès del propietari del club parisenc se centra en la incipient gran estrella del futbol francès, Mbappé, de 18 anys, amb qui ja tindria un acord firmat a l’espera que el Mònaco, l’actual club del davanter, acabi acceptant l’oferta de 180 milions pel futbolista. Si es concreta, seria la segona operació més gran del futbol mundial en menys d’una setmana, senyal inequívoc del poder de Qatar en el futbol europeu actual.

Per això Al-Khelaifi, amb la seva habitual americana negra, camisa blanca i també corbata negra, va ser l’home més perseguit per la premsa ahir a Madrid, on es va reunir l’ECA (Associació de Clubs Europeus). El xeic del PSG, telèfon en mà, no va dir res però s’intueix que sí que es va veure amb Josep Maria Bartomeu, president del Barça, que també va estar a la reunió.

Esperant els diners

I és que el PSG i el Barça mantenen el litigi per Neymar ja que el club blaugrana assegura que encara no ha cobrat els 222 milions de la clàusula del brasiler (té el taló però no els diners físicament al banc). És per aquesta raó que el Barça encara no ha enviat la documentació de Neymar a la federació francesa perquè el pugui inscriure i ser alineat pel PSG. Neymar ja es va perdre el primer partit de Lliga i no és clar que pugui jugar el següent, aquest cap de setmana, per això el propietari del PSG hauria intentat desencallar aquest assumpte amb el Barça.

Un altre dels temes que va tractar Al-Khelaifi és el possible fitxatge d’Oblak, el porter de l’Atlètic de Madrid,per qui sospira Unai Emery. No obstant, el porter blanc-i-vermell té una clàusula de 100 milions i el PSG mira de rebaixar-la, de manera infructuosa per ara ja que Simeone no es vol desprendre d’un jugador imprescindible quan, a més, no pot anar al mercat de fitxatges fins al gener per la sanció de la FIFA.

Notícies relacionades

Una mica millor sembla tenir-ho el PSG amb Mbappé, que si fa unes setmanes semblava estar molt a prop del Madrid, ara ja té decidit jugar al club parisenc. Un dels motius són els 12 milions nets de fitxa que li ha garantit Al-Khelaifi, la mateixa quantitat que va demanar el jugador al Madrid i que el club blanc es va negar a pagar-li per no desestabilitzar el vestidor blanc i la seva escala salarial. A més, el PSG també hauria accedit a abonar els 40 milions de la prima de fitxatge que reclamava el pare de Mbappé, al millor estil de Neymar sènior.

A la reunió de l’ECA, el seu actual president, Karl Heinz Rummeniggue, va anunciar que no es presentarà a la reelecció. Un dels èxits durant el mandat de Rummenigge ha sigut el pagament de compensacions pels jugadors que els clubs cedeixen a les seleccions nacionals.