El Madrid empata i es deixa el liderat contra el Las Palmas

L'equip de Zidane salva un punt amb dos gols els últims minuts de Cristiano

undefined37506336 madrid 01 03 2017  deportes   partido real madrid c  f    u 170301230829

undefined37506336 madrid 01 03 2017 deportes partido real madrid c f u 170301230829 / AGUSTIN CATALAN

3
ANTONIO MERINO / MADRID

El liderat va volar al Bernabéu en favor del Barcelona en un partit trepidant en què el Madrid va tornar a tocar fons després d’una pèssima entrega. Ho va aprofitar un equip que no havia guanyat mai en el feu blanc i que va donar una lliçó de joc fins a fer posar el marcador en un clar 1-3, propiciat també per l’expulsió de Bale a l’inici de la segona meitat. L’empenta final de l’equip blanc va fer que el forat no fos tan petit amb els dos gols de Ronaldo que van equilibrar una nit caòtica pel costat de l’equip de Zidane, que va tornar a mostrar les seves carències.

El retorn a casa després de dues sortides tan complicades com la del  València i el Vila-real va resultar un grandíssim fiasco. El Madrid va tornar a deixar un rastre de terra cremada. A més de mostrar els pertinents dubtes en el seu joc, l’equip de Zidane es va trencar en mil bocins i va acabar triturat pel rival i destarotat per l’expulsió de Bale, que va deixar el seu equip amb 10 a l’autoexpulsar-se per haver pegat a Jonathan Viera després de veure una groga. Només el toc de corneta va fer despertar l’equip blanc, que va arribar a l’empat en quatre minuts amb dos gols de Ronaldo, desaparegut fins llavors i assenyalat pel públic.

Per no rebaixar el nivell de polèmica després del partit davant el Vila-real, Isco va marcar en fora de joc al rebre una bona passada de Kovacic. Bale va veure primer una groga per clavar una puntada a Jonathan Viera i immediatament la vermella per una empenta al mateix jugador.

El Madrid no va estar a l’altura del que es ventilava, ni més ni menys que recuperar el liderat que li havia pres el Barcelona després de la golejada a l’Sporting. No va tenir espurnes de futbol ni va trobar la consistència amb el matiner gol d’Isco als vuit minuts, en fora de joc. El jugador malagueny, que es considera segon plat, va ser titular; també Morata, que es veu com les postres. Kovacic deixava a la banqueta Modric i el Madrid completava un menú que se li va anar entravesant fins que no va poder acabar-se’l. Sense notícies de Cristiano, que es va guanyar a pols els xiulets del públic en l’última acció del primer temps, amb un forat terrible al centre del camp, on l’absència de Modric va provocar un gran buit en aquella zona de creació.

UN MIRATGE

El gol d’Isco als vuit minuts semblava pintar el partit de blanc, però va ser un miratge perquè dos minuts després Tana va deixar assegut Ramos per marcar d’un fort xut amb la dreta. El gol de l’empat va donar pas a l’inici del recital de l’equip de Quique Setién. Va controlar el joc amb una gran naturalitat de la mà de Jonathan Viera i d’un excel·lent Jesé, que va deixar fantàstiques accions en el seu retorn a la que havia sigut casa seva. Només li va faltar el gol que va buscar desesperadament i que no va arribar.

OCASIONS CANÀRIES

I no va ser per falta d’ocasions, ja que l’equip canari en va tenir de tots els colors. No obstant, va haver d’esperar a la segona part per trencar el partit. Sis minuts després que Bale enfilés el camí dels vestidors, Ramos va rebutjar una pilota amb la mà dins de l’àrea. Viera va marcar l’1-2 i el Bernabéu va començar a tremolar. Més encara quan Boateng va rebre una passada de Jesé i va deixar enrere Navas per marcar el tercer (m. 59).

Enmig del desastre i del tot desesperat, el Madrid va fer un últim esforç. La fortuna li va somriure perquè Ronaldo va emergir del no-res  per escurçar distàncies gràcies a un penal per mans de Castellano. Quatre minuts després, el mateix Cristiano va picar de cap un córner per portar el partit a la fase marcada per l’èpica en què sol aparèixer Ramos. Aqust cop no ho va fer, malgrat que finalment el Madrid va respirar després de veure’s en el més profund del pou amb la renda canària i un menys. L’equip blanc s’ha deixat cinc punts dels últims nou disputats, un mal símptoma que ha derivat en la pèrdua d’un liderat del qual ha disfrutat les últimes 16 jornades.