EL MUNDIAL DE CLUBS

A un pas de tancar el gran any de Zidane

El Madrid recupera Sergio Ramos i parteix com a gran favorit per superar el Kashima i sumar el seu tercer títol de l'any

tecnicomadrid36647077 real madrid s sergio ramos  left  and head coach zinedine zi

tecnicomadrid36647077 real madrid s sergio ramos left and head coach zinedine zi

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Menys d’un any després d’accedir a la banqueta del Madrid com a relleu de Rafa Benítez, Zinedine Zidane pot portar avui el Madrid a aixecar el seu tercer títol de l’any, el Mundial de clubs, contra el Kashima Antlers japonès, un rival clarament inferior al qual el tècnic blanc s’ha esforçat a no menysprear encara que va puntualitzar que l’equip blanc arriba a la cita a l’Estadi Internacional de Yokohama en molt més bona situació que dijous passat contra l’América.

«Té la importància màxima per a nosaltres. Serà un partit complicat perquè no ens ho posaran fàcil, però ja estem preparats. Potser l’altre dia vam entrar una mica estranys en el partit pel viatge, l’entrenament, el camp…, però ara estem preparats perfectament per a la final», va apuntar ahir l’entrenador madridista, que va confirmar que Sergio Ramos estarà en la formació titular després d’haver-se entrenat al mateix ritme que els seus companys per primera vegada des que van arribar al Japó. Entrarà per Nacho a l’equip, en el qual també té moltes opcions de ser Isco.

MOLT POSITIU

MOLT POSITIU«Quan vaig arribar al gener la meva idea era fer grup, guanyar i com que sóc positiu, sí que m’esperava un Madrid així. Tenint aquests jugadors tot és més fàcil», va afirmar Zidane, que no perd vista la caiguda que va patir el conjunt blanc al guanyar el Mundialet del 2014 a les ordres de Carlo Ancelotti i amb ell com a segon. Creu que està en condicions d’evitar que passi res semblant quan el Madrid avança a la Lliga amb el còmode avantatge de sis punts sobre el Barcelona i suma 36 partits sense perdre, als quals té l’obligació d’afegir-ne un altre aquest diumenge al Japó.

Notícies relacionades

«Tinc present el que va passar amb Ancelotti. S'aprèn de les coses, sobretot de les negatives. En la vida les coses no sempre passen de la mateixa manera. Després d'aquest partit tenim una setmana per descansar i no pensar en res més. Tornarem molt fort de les vacances, conscients que comencem de zero una altra vegada», va assenyalar Zidane, que no va poder evitar deixar traslluir la confiança que té a superar el Kashima: «Fa molt que el futbol japonès ha millorat. Només cal veure els jugadors japonesos que juguen a Europa en clubs importants gràcies al treball que van fer aquí. Jugarem contra un equip japonès i esperem que ells juguin malament, nosaltres bé i ja està, però això no passarà i serà un partit complicat».

TRES TRIOMFS DEL KASHIMA

El Kashima, l'únic equip japonès que no ha baixat mai a Segona al seu país juntament amb el Yokohama Marinos des de la posada en marxa de la Lliga Professional el 1992, arriba a la final després d'imposar-se successivament a l'Auckland City neozelandès (2-1), al Mamelodi Sundowns sud-africà (2-0) i a l'Atlético Nacional (3-0). Zidane va repassar la golejada al campió colombià, guanyador de la Copa Libertadores, i no va tenir cap més remei que concloure, encara que no ho exterioritzés, que es va tractar d'un resultat completament enganyós després d'encarrilar el triomf amb el primer gol en un partit oficial com a conseqüència del videoarbitratge. Dos xuts a la fusta de Mosquera i altres ocasions claríssimes desaprofitades per Uribe especialment haurien pogut portar al que es pensava com a desenllaç més lògic del matx.

"Ningú pararà la tecnologia", diu Zidane

"Tot quan comença necessita temps. Volem millorar-lo, després s'ha de tenir paciència i les coses milloraran i molt. Estem d'acord que es pot millorar, però la tecnologia ningú la pararà i el futbol menys. El que volem és que no hi hagi cap dubte i això sempre serà bo per al futbol", va afirmar Zidane.