Pau Gasol anuncia que anirà als Jocs de Rio

El pivot s'havia plantejat no participar-hi per temor al virus del Zika

Pau Gasol anuncia que anirà als Jocs de Rio

EFE / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts

Pau Gasol anirà finalment als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. El pivot de Sant Boi havia fet saltar les alarmes al maig quan va afirmar que s'estava plantejant no participar en els Jocs per temor al virus del Zika. Un mes després, el jugador dels Chicago Bull ha decidit anar a la cita olímpica amb la selecció espanyola de bàsquet. 

"He pres una decisió sobre la meva disponibilitat per estar amb la selecció a Rio el 2016. Hi vull anar, vull estar amb l'equip, vull complir els meus quarts Jocs Olímpics i vull defensar aquesta selecció una vegada més", ha anunciat en un article publicat aquest dissabte al diari Marca.

"Quan tens una edat, mai se sap quin serà l'últim campionat que disputaràs. Cada torneig que es presenta encara és més especial que l'anterior perquè no se sap quin serà el següent o si haurà més oportunitats. La meva responsabilitat va ser alertar sobre el Zika perquè és un tema greu. I la meva responsabilitat és anar amb la selecció a aquests Jocs", assenyala al seu article 'Código Gasol' que publica habitualment al diari esportiu madrileny.

EL COMPROMÍS ÉS MÉS GRAN QUE LA POR

Gasol ha valorat que el seu compromís amb la selecció espanyola "és més gran que el temor al que pugui passar". "El meu sentiment de passió i responsabilitat amb la meva selecció, amb el meu esport i amb els meus companys són molt grans i ho són des de sempre. La meva predisposició en aquest sentit sempre ha sigut voler estar amb l'equip nacional cada estiu. Només els problemes físics m'ho han impedit", apunta. 

Notícies relacionades

El pivot català sí que deixa sobre la taula la possibilitat de congelar la seva esperma, que ja va plantejar també el 15 de juny. "Congelar l'esperma és una mesura de precaució que l'està recomanant qualsevol metge que entengui aquest vius. És una opció si finalment vaig als Jocs", va admetre Gasol en aquella ocasió. 

El seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, anunciarà aquest dilluns la llista de convocats per anar als Jocs de Rio.