AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Messi: "Jo jugo a futbol i confio en el meu pare"

El jugador declara durant el judici per frau a Hisenda que desconeix com es gestionen els seus drets d'imatge

El pare del davanter s'escuda en els seus assessors per desmarcar-se de l'impagament d'impostos a Espanya

abertran34120635 barcelona s argentine soccer player lionel messi 160602114818 / POOL

abertran34120635 barcelona s argentine soccer player lionel messi  160602114818
El jugador blaugrana va a l’Audiència de Barcelona, citat pel jutge juntament al seu pare, tots dos acusats de frau fiscal.

/

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jugador del Barça Leo Messi ha declarat aquest dijous en el judici que se celebra contra ell i el seu pare per presumpte frau a Hisenda de 4,1 milions d'euros que desconeix el funcionament de l'estructura societària a l'estranger que gestionava els seus drets d'imatge. “Jo jugo a futbol i confio en el meu pare”, ha sentenciat l'argentí. El davanter només ha contestat a les preguntes de la fiscal i del seu lletrat, acollint-se al seu dret a no respondre a l'advocat de l'Estat. L'interrogatori ha durant 15 minuts.

L'internacional argentí ha assegurat que mai va preguntar al seu pare si es pagaven impostos o no, ni com es gestionaven els drets d'imatge. Tampoc llegia els contractes, la majoria en anglès. “Els firmava perquè confio en el meu pare i en cap moment em va passar pel cap que m'enganyarien”, ha afirmat. El jugador ha explicat que en cap moment va tenir coneixement que no s'estaven pagant impostos pels ingressos que percebia pels drets d'imatge.

L'INTERROGATORI AL PARE

Notícies relacionades

L'interrogatori del pare de l'astre argentí, Jorge Horacio Messi, ha sigut més extens, encara que també s'ha negat a contestar a les preguntes de l'advocat de l'Estat. Sí que ha respost a la fiscal Raquel Amado. El progenitor s'ha escudat en els seus assessors, primer l'argentí Rodolfo Schinocca, que, segons ell, es va quedar diners d'un contracte, i després al despatx d'advocats Juarez. Ha reconegut que el primer va crear una primera estructura societària a l'estranger i els segons una altra que va substituir la primera. Ha dit que desconeix com funcionaven.

La fiscalia, l'advocat de l'Estat i les defenses han elevat a definitiva les seves conclusions provisionals. La fiscal Raquel Amado, per tant, exculpa el jugador i sol·licita un any i mig de presó per al pare del davanter. L'advocat de l'Estat reclama 22 mesos i 15 dies per a tots dos. La defensa, exercida per Enrique Bacigalupo Javier Sánchez-Vera, demana l'absolució. Està previst que demà divendres sigui l'última sessió del judici i es dediqui als informes finals. Tant Messi com el seu pare han anunciat que no compareixeran i renuncien a la possibilitat de fer ús de l'última paraula.