El Manchester City aviva el seu somni a la Champions a costa del PSG

Un gol de De Bruyne transporta l'equip de Pellegrini a semifinals de la Champions i deixa fora Ibrahimovic

marcosl33515476 manchester city s belgian midfielder kevin de bruy160412225209

marcosl33515476 manchester city s belgian midfielder kevin de bruy160412225209 / OLI SCARFF

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió
Jordi Tió

Periodista

ver +

Va vibrar com mai l’Etihad Stadium de Manchester perquè mai fins avui havia vist el seu equip arribar a unes semifinals de la Champions. Ara ningú podrà dir que el Manchester City no ha estat mai entre els quatre millors d’Europa, un honor aconseguit amb patiment perquè el PSG l’hi va posar molt complicat i fins i tot tots els fantasmes van arribar a sobrevolar l’Etihad, fins que un descomunal xut de dreta de De Bruyne va il·luminar el camí al City (1-0, m. 76), que havia empatat a l’anada (2-2).

Llavors sí que va creure el City i va veure com començava a materialitzar-se el somni de les semifinals. I això que hauria pogut evitar tant patiment amb antelació, però Agüero va enviar fora el clar penal que li va fer el porter Trapp. Era el minut 28 del primer temps i el City perdia una clara oportunitat de plasmar al marcador la seva superioritat fins llavors. Els de Pellegrini buscaven l’àrea francesa amb les incursions de Navas, per la dreta, Silva, per l’esquerra, i Agüero, en punta.

NOU FRACÀS DE BLANC

Però tant domini va acabar sense premi i durant el descans la por seguia al cos dels anglesos perquè un gol feia passar el PSG a la ronda següent. I el fet curiós és que l’equip de Blanc, que torna a fracassar estrepitosament a Europa malgrat els centenars de milions invertits, va marcar dos gols, però tots dos van ser ben anul·lats per fora de joc. L’últim d’Ibrahimovic, que una vegada més veu com s’esfuma la Copa d’Europa, l’únic títol de clubs que no ha guanyat. 

Notícies relacionades

Al City li va tocar patir a la segona part, acorralat pel PSG, que va perdre Motta per lesió, fins que De Bruyne va fer esclatar d’alegria l’Etihad. El mitjapunta belga es va emportar la glòria, però l’heroi silenciós va ser el meta Hart, que va mantenir viu el seu equip amb dos espectaculars parades a xuts d’Ibra (m. 47) i Cavani (m. 79). Agüero, substituït en el temps afegit, també va donar l’ensurt quan va semblar que s’havia lesionat de gravetat al doblegar-se el genoll dret. Per sort, no va ser res.

EL SOMNI DE PELLEGRINI

El City estarà al bombo de les semifinals per primer cop, una cosa que ja coneix el seu entrenador, Pellegrini, que va portar a aquesta ronda el Vila-real el 2006. Llavors, va ser l’Arsenal el que va apartar els grocs de la final (el Barça va guanyar el títol a París davant els anglesos), un somni que el City i Pellegrini sospiren que es materialitzi d’una vegada per sempre. 

Manchester City, 1 - París SG, 0

Manchester City:  Hart (8); Sagna (6), Otamendi (6), Mangala (6), Clichy (5); Fernandinho (6), Fernando (6); Navas (6), De Bruyne (7) (Touré (s.q.) m. 84), Silva (7) (Delph (s.q.) m. 87); Agüero (5) (Iheanacho (s.q.) m. 93). Entrenador: Pellegrini (6).París Saint-Germain:  Trapp (5); Van der Wiel (5 ), Aurier (5) (Pastore (4) m. 61), Silva (5 ), Maxwell (5 ); Rabiot (5), Marquinhos (5), Thiago Motta (s.q.) (Lucas Moura (4) m. 41); Di María (4), Ibra (4), Cavani (4). Entrenador: Blanc (4).Gols: 1-0, De Bruyne (m. 76)Àrbitre: Velasco Carballo (7), espanyol