Ledecky persegueix la llegenda de Phelps

Ledecky persegueix la llegenda de Phelps_MEDIA_2

Ledecky persegueix la llegenda de Phelps_MEDIA_2

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El mes d’abril passat, en les sèries del Grand Prix d’Arizona, Katie Ledecky va calcar en una sèrie el temps que acabava de fer Michael Phelps. 'El Tauró' de Baltimore, que tornava d’una suspensió de sis mesos, la va desafiar a un desempat. "Dóna’m una hora", li va respondre ella. "¿Què tal ara, que estàs cansada?·, va proposar Phelps, divertit. Tota precaució és poca davant la reina del fons mundial, amb uns temps que li permetrien participar en els exigents trials nord-americans ¡en homes!

El 2012, amb 15 anys, Ledecky van ser l’esportista més jove dels EUA als Jocs de Londres i va tornar amb un or. Un any després, Barcelona va assistir a la seva consagració als Mundials (4 ors i 2 rècords universals), i en els del 2015, a Kazan, va quedar clar que és la gran estrella de la natació. Els seus triomfs en 200, 400, 800 i 1.500 metres lliure es van comparar a un maratonià que derrotés Usain Bolt en els 200 metres.

Notícies relacionades

Potser el símil és exagerat, però no seria estrany que d’aquí un any Ledecky tingui una portada de 'Sports Illustrated', com Phelps i Mark Spitz. A Rio, amb 19 anys, aspirarà a quatre ors, relleus a part, i en dues proves competirà amb Mireia Belmonte. Les finals es veuran a Europa de matinada, però amb ella els rècords tremolen fins i tot al matí. 

Com a Atenes, Pequín Londres, és probable que a Rio hi torni a haver un nedador que sumi més ors que tota la delegació espanyola junta, però aquesta vegada no serà Phelps.