A un toc

Paciència per esgotar mentalment River

2
Es llegeix en minuts
ÒSCAR GARCÍA

OFEGAR LA SORTIDA

River va sorprendre pressionant a dalt. Va sorprendre perquè River va intentar ofegar la sortida de pilota del Barça. No només això. El tècnic argentí també pretenia robar molt a prop de la porteria de Bravo. No tenia jugadors per sortir ràpid al contraatac. I tampoc, almenys en l'inici, volia replegar-se al seu propi camp. Per al Barça, en canvi, era qüestió de tenir molta paciència, fent el camp ample i llarg per generar els espais necessaris. A la primera part els va costar trobar els tres centrecampistes per generar més ocasions i trobar espais a les bandes. En les poques opcions que va tenir, Alves va centrar i Neymar va guanyar el duel aeri per assistir Messi, que amb un subtil toc va batre Barovero.

CAMP LLARG

Notícies relacionades

La paciència del Barça amb la pilota estava aconseguint el seu propòsit. Volia esgotar físicament i emocionalment River. Amb el pas dels minuts, els centrals (Piqué i Mascherano) podien sortir amb més comoditat dominant la pilota. I així tenien el control del partit. BusquetsIniesta i Rakitic es colaven entre línies per rebre passades alliberant així Messi. Leo es movia amb autoritat, baixant a rebre fins i tot a posicions de Busquets. Es feia, per tant, el camp més llarg i, sobretot, més ample. River, llavors, havia de defensar molts metres quadrats. Massa. El gol de Messi, a prop del descans, va ser un cop molt dur per als argentins. El River Plate amb prou feines havia creat perill davant la porteria de Bravo. Quedaven encara 45 minuts que se'ls farien molt llargs.

MENTALITAT CLARA

El Barça era conscient que el partit no estava decidit i que necessitava sortir a la segona part amb una mentalitat molt clara. Havia de sentenciar. I així va succeir amb una gran assistència de Busquets a Suárez. Ja se sap com de letal pot ser l'uruguaià. Amb aquest segon gol, i amb tota la segona meitat al davant, i amb River arriscant amb els canvis, tot va acabar molt ràpid. El Barça va encadenar uns minuts de futbol molt brillant. Tan dominada tenia la final que fins i tot els seus companys d'atac, Messi i Suárez, buscaven Neymar perquè firmés el gol que li faltava a l'última peça del trident. Però darrere del gran partit del trio també s'ha de destacar l'excel·lent rendiment de Piqué i Busquets. Al final, van ser tres gols i Neymar no va marcar, però fa fer un partit molt bo. Una excel·lent victòria per coronar un gran 2015.