El Madrid busca un culpable

El Cadis ha enviat a la federació la denúncia oficial per l'alineació indeguda de Txerixev

El Madrid prepara les al·legacions abans que el jutge únic decideixi la més que possible eliminació de la Copa del club blanc

Txerixev, al centre, felicitat pels companys després de marcar contra el Cadis.

Txerixev, al centre, felicitat pels companys després de marcar contra el Cadis. / AFP / CRISTINA QUICLER

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Màxima tensió al Bernabéu, on es busca el culpable de la més que possible eliminació en Copa per l'alineació indeguda de Txerixevalineació indegudaTxerixev en el xoc de dimecres davant el Cadis, que va acabar amb victòria blanca per 1-3. Mentre el club de Concha Espina prepara un comunicat, així com les al·legacions que han de presentar en les pròximes hores, el Cadis ha enviat aquest matí la denúncia oficial a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El jutge únic de competició, Francisco Rubio, decidirà demà divendres la més que possible eliminació de l'equip de Rafael BenítezRafael Benítez en l'anomenada competició del K.O.

El Madrid segueix en procés de descomposició. Florentino Pérez es puja per les parets després d'un altre episodi dantesc. Després del 0-4 al clàssic, de l'interminable assumpte de Benzema, l'assumpte de l'alineació indeguda ha suposat un nou cop just quan l'equip començava a treure el cap del pou. El president del Madrid ha demanat explicacions per un assumpte que torna a deixar en molt mal lloc el club blanc amb una circumstància que ja es va donar el 1994 quan Jorge Valdano va alinear quatre extracomunitaris. També Benítez coneix l'eliminació en Copa davant el Novelda per alinear quatre extracomunitaris quan dirigia el València.

NO ES VA COMUNICAR LA SANCIÓ

Llavors es van voler carregar les culpes sobre Juan Cruz Sol, delegat de l'equip valencià. El mateix s'ha pretès fer ara amb Chendo, delegat de l'equip blanc. En la seva defensa han sortit alguns exjugadors del club blanc, que asseguren que si hagués existit una direcció esportiva no s'hauria donat la situació d'alineació indeguda.

El Madrid al·lega que desconeixia la sanció de Txerixev i que no ha buscat un benefici

Mentrestant, Emilio Butragueño s'aferra a l'article 41 del reglament disciplinari Butragueño com a principal coartada. En ell es diu que no hi haurà sanció si el jugador no l'hi notifica la seva sanció. Una justificació que no se sosté, ja que la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va comunicar al club blanc el 27 de juliol que ni Txerixev ni Modric podrien jugar la Copa per sanció. Una circumstància que també va poder conèixer el club blanc si hagués atès la trucada d'un excol·legiat gallec que va intentar sense èxit alertar l'entitat madridista. El Madrid intenta justificar el seu greu error pel desconeixement que es tenia de la sanció del jugador rus en la seva etapa al Vila-real i que en cap moment busca un benefici a l'hora d'alinear-lo davant el Cadis. 

MÀXIM RESPECTE DEL CADIS

Mentrestant, el Cadis ha fet oficial la denúncia per l'alineació indeguda de Txerixev. El club andalús ha enviat un escrit a la federació, “tal com va decidir el consell d'administració després del partit de dimecres”. El Cadis fa constar el seu “màxim respecte al Madrid”.

La federació traslladarà al Madrid la denúncia del Cadis i li dóna un termini per presentar al·legacions. Seran els serveis jurídics del club blanc els que al·leguin que el jugador no coneixia la seva sanció. Ni això ni la bona voluntat a la qual es va referir Benítez al substituir el jugador rus quan es va iniciar la segona meitat impediran que el club blanc quedi fora de la Copa si així ho decideix el jutge únic.

Notícies relacionades

S'aplicaria l'article 76 del reglament disciplinari, que en el seu apartat 1 indica que “el club que alineï indegudament un futbolista per no reunir els requisits reglamentaris per poder participar en un partit se'l donarà per perdut. Si fos per eliminatòries, es resoldrà la que es tracti a favor del seu oponent”.

Tampoc els precedents estan de part del club blanc. L'últim correspon al partit entre Mirandés i Osasuna aquesta mateixa campanya. L'equip navarrès va vèncer 1-2, però va quedar eliminat per alinear Unai García. El central havia sigut expulsat el setembre del 2014 en un partit de Copa.