Pau i Hernán Pérez permeten a l'Espanyol tornar a guanyar a casa

Els blanc-i-blaus s'imposen a un desafortunat Màlaga després d'una bona primera part

El davanter uruguaià Hernán Pérez, felicitat pels seus companys

3
Jordi Tió
Jordi Tió

Un bon ensurt va fer entrar en calor els escassos 13.000 aficionats periquitos que van anar a Cornellà-el Prat amb el desig de veure guanyar per fi l’Espanyol a casa, cosa que no passava des del 23 de setembre (1-0 davant el València). Amrabat es va colar entre la defensa blanc-i-blava i va connectar un enverinat xut que Pau va allunyar a córner. Va ser la primera de les tres grans intervencions del porter català en el primer temps, una actuació majúscula que, unida als dos grans gols d’un inspirat Hernán Pérez, van permetre al conjunt de Sergio González liquidar el malefici que el perseguia al seu estadi i sumar tres punts per seguir a la zona de la tranquil·litat.

El Màlaga va començar pressionant, embotellant l’Espanyol a la seva àrea i fent-li agafar por, però el primer cop de veritat el va clavar l’Espanyol. Una ràpida acció de contraatac va enviar la pilota a la banda dreta, on Hernán Pérez es va buscar solet la vida. I ho va fer amb classe. Va retallar amb la dreta, va deixar amb la boca oberta Welington i va llançar un potent xut amb l’esquerra que va doblegar l’enorme manyopla de Kameni.

El gol va donar tranquil·litat als blanc-i-blaus per jugar amb més atreviment, i això es va traduir en uns bons minuts de ràpides transicions adornades amb alguna filigrana, com el túnel que Caicedo li va fer a Pablo Fornals trepitjant la pilota.

L’Espanyol es va assentar en defensa i s’estirava amb ràpides contres, encara que faltava l’últim control, una faceta en què ni Asensio ni Víctor Álvarez van estar gaire inspirats. Tot al contrari que Pau, que als 20 minuts va evitar l’empat amb una altra intervenció felina després d’una indecisió defensiva.

PARTIT 50 DE SERGIO

Instants després va arribar el 2-0. Hernán Pérez va caçar de primeres un centre passat de Fuentes i va tornar a doblegar les mans de Kameni. Així sumava el quart gol a la Lliga (i s’estrenava per fi com a golejador a casa i per partida doble).

El 2-0 va assentar més els periquitos i posaven les sòlides bases per segellar la victòria en el partit número 50 de Sergio González a la banqueta, que va tenir una efemèride relativament calmada encara que al final la victòria quedés una mica deslluïda per la desinflada de l’equip en la segona meitat. El Màlaga no es va rendir i va tornar a rondar l’àrea de Pau, que també va tenir una mica de fortuna ja que el pal va evitar el gol en un xut de Charles, que va tornar a posar-se les mans al cap minuts després quan Pau va tornar a volar espectacularment per treure amb la mà un potent xut del davanter. L’acció va arribar després d’un bon contraatac de Caicedo mal resolt per Víctor Sánchez, que va voler marcar el gol de la nit picant la pilota amb la dreta per batre Kameni, però el meta camerunès li va guanyar l’acció.

POR

L’Espanyol va cedir terreny en la represa, per a desesperació del seu tècnic, temorós que un gol fes entrar el Màlaga en el partit. Hernán Pérez va estar a prop del triple però el seu remat de cap va sortir alt per poc i el pal va tornar a evitar que Horta (minut 75) donés emoció al tram final. Burgui (va rellevar Víctor Álvarez) va imprimir velocitat, però sense ordre, Asensio va buscar el gol d’un xut llunyà i Víctor Sánchez va forçar la cinquena groga, així que es perdrà el duel del Calderón. El que no es va perdre van ser els tres punts. I a casa.