EL RALLYRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA

Sordo lluitarà pel podi amb els totpoderosos Volkswagen

Ogier continua primer i el pilot càntabre és quart a set segons de la segona plaça

L’afició esperona Dani Sordo durant el tram de la Figuera, ahir al RallyRACC.

L’afició esperona Dani Sordo durant el tram de la Figuera, ahir al RallyRACC. / EFE / JAUME SELLART

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dani Sordo té a l'abast de la mà aconseguir avui el seu primer podi de la temporada. El pilot càntabre va firmar una gran segona jornada del RAllyRACC Catalunya-Costa Daurada i arriba a la jornada decisiva en quarta posició, a només cinc segons del podi i a set de la segona plaça. La victòria, llevat accident o avaria a l'última jornada, que es disputa sense assistència, està adjudicada al ja campió, el francès Sébastien Ogier, però els altres integrants de la totpoderosa legió de Volks-

wagen (el finlandès Jari-Matti Latvala i el noruec Andreas Mikkelsen) han trobat un os dur de rosegar en Sordo.

Ogier es va imposar en els tres primers trams del dia, sobre asfalt tarragoní, cosa que unida als problemes de frens de Latvala, va permetre que se situés a la primera plaça. Però també Sordo, empès per l'afició, s'estava trobant de gust amb el seu cotxe. «Hem tingut bones sensacions i hem atacat tan fort com hem pogut, demostrant que som aquí per lluitar pel podi», va explicar l'espanyol, que va reconèixer que «l'infortuni dels altres» el va ajudar i va agrair el suport «de la millor afició».

Notícies relacionades

Sordo es va arribar a veure segon al llarg del dia, però quan Latvala va solucionar els seus problemes el va tornar a superar tant a ell com a Ericsson. El noruec és, segurament, el rival que té el càntabre entre cella i cella per trepitjar un podi mundialista per primera vegada en més d'un any (Alemanya 2014). Els tres pilots de Volkswagen ocupen les tres primeres posicions del Mundial, la qual cosa donaria més valor a un podi de Sordo.

«Afrontem l'última jornada amb el podi al nostre abast i, amb sis trams al davant, sens dubte ho intentarem», va garantir el pilot de Hyundai, que té 76,40 quilòmetres per Guiamets, Pratdip i Duesaigües per guanyar-se juntament amb Marc Martí la foto al podi de Salou.