Arriba l'hora de Thiago amb 'la Roja'

L'exbarcelonista torna a l'estadi on Espanya va repetir corona el 2012

Thiago, en un entrenament amb la selecció espanyola.

Thiago, en un entrenament amb la selecció espanyola. / AFP / ANDER GILLENEA

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Se'l donava com a segur divendres passat a Logronyo per confirmar la classificació per a l'Eurocopa de França 2016, però Vicente del Bosque va decidir que la tornada de Thiago Alcántara a la selecció espanyola, al cap de 19 mesos, no tindria lloc fins avui contra Ucraïna (20.45 hores, TVE-1). A l'Olímpic de Kíev, on La Roja va tornar a tocar el cel l'1 de juliol del 2012, quan va conquistar la seva segona Eurocopa consecutiva, amb el Mundial de Sud-àfrica entremig ni més ni menys. Un escenari que remet a una triple corona a la qual serà complicat afegir una nova joia continental, tenint en compte els progressos en la renovació que ha emprès Del Bosque després de la ruïna del Mundial del Brasil 2014.

Una regeneració en què l'avui centrecampista del Bayern estava destinat a interpretar un paper protagonista molt abans d'avui a la nit a la capital ucraïnesa. El Mundial passat havia d'haver sigut la seva alternativa per agafar el testimoni de Xavi en la direcció del joc espanyol, però tres setmanes després del seu últim partit amb Espanya, el 5 de març de l'any passat contra Itàlia al Calderón, li va caure el món a sobre en un enfrontament contra el Hoffenheim en què es va trencar el lligament lateral intern del genoll dret. Va recaure quan enllestia la recuperació i es va perdre el Mundial i gairebé tota la temporada següent amb el Bayern.

Thiago torna avui a la formació titular d'una selecció espanyola en què apareixeran molt pocs noms dels que es van proclamar campions d'Europa fa menys de tres anys i mig. Si de cas Busquets i Mata. La resta dels que van participar en aquella tarda màgica contra Itàlia (4-0) presents avui a Kíev -Piqué, que no s'ha entrenat, Casillas, Alba, Cesc i Pedro- deixaran pas a altres menys habituals que lluiten per fer-se un lloc entre els 23 que estaran a l'Eurocopa de l'estiu que ve. Entre ells, Alcácer, un dels que més possibilitats té entre els avui actors secundaris si les seves prestacions continuen en la línia marcada fins ara: sis gols en nou partits que empetiteixen encara més el rendiment del relegat Diego Costa, que tan sols llueix un gol amb el mateix nombre d'internacionalitats.

Notícies relacionades

OPCIONS D'UCRAÏNA / Del Bosque va confirmar ahir que el davanter del València tindrà avui una oportunitat com a titular d'ampliar la seva bona ratxa. «Està en un bon moment i ho hem d'aprofitar», va dir el seleccionador, que no té clar, malgrat tot, si Cesc podrà complir el seu centenari com a internacional: «Si no arriba als 100 partits contra Ucraïna ho farà a Alacant d'aquí un mes contra Anglaterra».

El que el tècnic salmantí no desitja sota cap concepte és que els que surtin es prenguin el partit a títol d'inventari, una vegada aconseguida la classificació. Ucraïna té en joc la possibilitat d'aconseguir el segon lloc en competència amb Eslovàquia, que juga a Luxemburg, o fins i tot obtenir la classificació com a millor tercer de grup.