FUTBOL INTERNACIONAL

El Chelsea de Mourinho també perd el primer títol de la temporada

L'Arsenal de Wenger, que suma la seva primera victòria en 14 enfrontaments amb l'extècnic del Madrid, derrota el campió anglès a la Community Shield (1-0)

Chamberlain bat Courtois i dóna la victòria l’Arsenal davant el Chelsea a la Community Shield. / REUTERS / FA

Chamberlain bat Courtois i dóna la victòria l’Arsenal davant el Chelsea a la Community Shield.
El tècnic del Chelsea saluda tots els jugadors rivals però no el tècnic de l’Arsenal, que l’esquiva.

/

2
Es llegeix en minuts

Els considerats millors tècnics del món, Pep Guardiola, del Bayern Munic, i José Mourinho, del Chelsea, no han pogut començar pitjor la temporada davant dos dels conjunts europeus que sempre aspiren a guanyar-ho tot, especialment la Champions. En les seves dues primeres competicions oficials, tant l'entrenador català com el portuguès han sigut derrotats pel Wolfsburg (1-1) en la tanda de penals de la Supercopa alemanya i pel Arsenal de l'elegant Arsène Wenger en la final de la Community Shield (1-0), respectivament.

Guardiola se li segueix resistint la Supercopa alemanya, que és un dels pocs tornejos que no té, i Wenger ha aconseguit aquest diumenge, per fi, aconseguir el seu primer triomf davant Mourinho després de 14 enfrontaments (1-0). Donada la rivalitat entre els dos entrenadors, el francès ha desaparegut del camp sense acomiadar-se del rival, que l'ha buscat sense sort quan el col·legiat Anthony Taylor ha xiulat el final del partit.

Mourinho ni tan sols ha pogut tenir el consol de Guardiola, que va perdre la seva primera final en la tanda de penals, després que el jove meta belga Casteels li aturés el llançament a l'exmadridista Xabi Alonso i els cinc jugadors del Wolfsburg encertessin tots els seus llançaments. 'Mou' ha perdut a Wembley amb totes les de la llei tot i comptar amb més d'una ocasió com a mínim per empatar el partit a un gol quan el portentós Hazard n'ha fallat un de cantat en el minut 60 i el veterà porter Cech, que ha fet el salt del Chelsea a l'Arsenal, ha aturat una espectacular falta llançada per Oscar (m. 68).

Baixes als dos equips

Ni Wenger ha pogut comptar amb el campió americà Alexis Sánchez, que torna aquest dilluns als entrenaments, ni Mourinho amb Diego Costa, que ha tornat lesionar-se, com va ser norma habitual la temporada passada. Malgrat tot, i encara que l'Arsenal suma 10 dies més d'entrenament que el Chelsea, el partit ha sigut molt entretingut, encara que jugat sobretot al centre del camp, on ha brillat més Carzorla, que ha fallat un gol al minut 88 de joc.

El gol que ha donat el triomf a l'Arsenal ha sigut obra de Chamberlain, un dels joves que promet il·lusionar l'afició de l'equip de Wenger, que sempre arrenca amb les millors expectatives i, al final, es queda a les portes dels grans títols. El davanter de l'Arsenal ha marcat un autèntic golàs, als 24 minuts de joc, quan ha rebut en posició d'extrem dret i 'a l'estil Messi', ha controlat la pilota, ha driblat Azpilicueta ja dirigint-se cap al semicercle de l'àrea de Courtois i ha connectat un xut amb l'esquerra que ha entrat per l'escaire dret del meta belga.

Fitxa tècnica:

1- Arsenal: Cech; Bellerín, Koscielny, Mertesacker, Monreal; Coquelin, Cazorla; Chamberlain (Arteta, m. 76), Özil (Gibbs, m.81), Ramsey; i Walcott (Giroud, m. 65).

0 - Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (Moses, m. 81), Azpilicueta (Zouma, m. 68); Matic, Cesc Fábregas; Ramires (Oscar, m.54), Willian, Hazard; i Rémy.

Gols: 1-0, m.24: Oxlade-Chamberlain.

Notícies relacionades

Àrbitre: Anthony Taylor (ING). Va amonestar a Azpilicueta (m.64), del Chelsea i a Coquelin (m.67), de l'Arsenal.

Incidències: partit corresponent a la Community Shield, entre el guanyador de la Premier League i el campió de la Copa d'Anglaterra, disputat a l'estadi de Wembley (Londres), davant 85.437 espectadors.