Fitxatge, dimissió i eleccions

Bartomeu presenta Vidal, el seu últim fitxatge abans de fer oficial avui la seva dimissió i iniciar la campanya

El club dóna per fet que Luis Enrique seguirà mentre Laporta i Freixa preparen les seves candidatures

El nou jugador del Barça visita el vestidor i trepitja la gespa del Camp Nou vestit amb la samarreta blaugrana. / FC BARCELONA / ALBERT BERTRAN

El nou jugador del Barça visita el vestidor i trepitja la gespa del Camp Nou vestit amb la samarreta blaugrana.
El lateral català explica les seves primeres sensacions com a nou jugador del Barça.

/

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / DAVID TORRAS / BARCELONA

Un cop tancada la temporada esportiva al Barça, comença ara la institucional. I en tota la seva dimensió, perquè el que hi ha en joc és la presidència del club. Josep Maria Bartomeu i la seva junta presenten avui la dimissió per donar pas a una comissió gestora que s'encarregarà del dia a dia en les seves funcions més bàsiques fins a l'entrada de la nova junta. Per això Bartomeu, que ja fa setmanes que fa precampanya, va presentar ahir en el seu últim acte com a president el primer fitxatge de la pròxima temporada, Aleix Vidal, un lateral dret que firma per cinc temporades i pel qual el Sevilla cobrarà 18 milions d'euros més 4 en variables. «És un somni tornar a casa», va dir el jugador, que va coincidir amb Jordi Alba en l'infantil del planter blaugrana.

Vidal, que complirà 26 anys a l'agost, no podrà debutar fins al gener, per la sanció de la FIFA. «No és un inconvenient, aquest temps m'anirà bé per millorar aspectes d'una posició en la qual fa poc temps que jugo», va afegir el carriler català, conscient que tindrà una dura competència. I més si Alves decideix acceptar l'oferta del club. Ara com ara, cosa poc probable. «Alves és un dels millors laterals del món i competir amb ell no serà una pressió sinó un repte».

Qui sí que està pressionat és el mateix Alves, que en el seu discurs en la festa del Camp Nou va semblar que s'acomiadava. «Té una proposta de fa setmanes i ho ha de dir ell. És l'última oferta, no n'hi haurà cap de nova», va sentenciar Bartomeu, mentre que Jordi Mestre, vicepresident esportiu, en la presentació de Vidal, va afegir: «Alves ha de prendre una decisió ràpid perquè la junta dimitirà aviat». O sigui, avui.

LA PARAULA DEL TÈCNIC / Bartomeu es va mostrar confiat en la continuïtat de Luis Enrique, que segueix sense confirmar si complirà l'any de contracte que li queda ni públicament ni al club, encara que sí que ha pres decisions que afecten la temporada que ve. «Sí, va donar el vistiplau al fitxatge de l'Aleix», va explicar Mestre. «No tinc cap dubte sobre la continuïtat de Luis Enrique. Si surto president, una de les primeres coses que faré és proposar-li la renovació», va sentenciar Bartomeu. El club dóna per fet que el tècnic ha deixat enrere els dubtes que tenia fins fa molt poc i que el van portar a quedar-se al marge de la planificació del futur. Els seus gestos de complicitat amb l'equip avalen aquesta impressió.

El president farà avui un balanç en què podria anunciar que avançarà un preacord per millorar els contractes amb Qatar i Nike, supeditat al seu triomf i a l'aprovació de l'assemblea. Després es reunirà per oficialitzar la dimissió de la junta, de la qual no tots els membres aniran en la seva pròxima candidatura. Entre les possibles incorporacions hi figura Enric Crous, director general del Grup Damm.

El que no hi serà segur, a part de Javier Faus, és Toni Freixa. Desmarcat visiblement fa temps de l'actual equip de govern, l'exportaveu presentarà demà la seva candidatura, en la qual fa temps que treballa, a més a més de tenir avançat el requisit indispensable de les 2.500 firmes de socis.

Notícies relacionades

18 O 19 DE JULIOL / Els pròxims dies, també s'espera que Joan Laporta faci pública la seva decisió, i que serà la d'intentar recuperar el càrrec que va deixar el 2010. L'expresident va encarregar recentment una enquesta amb uns resultats que l'han acabat de decidir a participar en aquesta carrera després de mesos de dubtes.

En la contesa per la presidència també hi entraran Agustí Benedito, etern aspirant que en les últimes eleccions va acabar en segona posició i que fa anys que palpa el sentiment dels socis i penyistes, i també Jordi Majó, empresari català que ja es va presentar el 2003 i que té decidit tornar-ho a intentar. La data probable dels comicis serà el 18 o 19 de juliol, dies després (13 de juliol) que el Barça comenci la pretemporada.