L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Aleix Vidal: "No és cap inconvenient no poder jugar fins al gener"

El Barça presenta el lateral català, de 26 anys, pel qual ha pagat 18 milions fixos més quatre en variables al Sevilla

El lateral català explica les seves primeres sensacions com a nou jugador del Barça. / FC BARCELONA / FOTO: ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Aleix Vidal ja és el primer fitxatge de la pròxima temporada encara que no podrà jugar fins al gener per la sanció de la FIFA. El lateral dret, de 26 anys, podrà entrenar-se però no jugar. "No és cap inconvenient, he d'aprendre moltes coses i aprofitaré aquest temps per millorar coses de la posició on hauré de jugar", ha explicat aquest dilluns durant la seva presentació oficial, després de definir aquesta jornada com la més important de la seva vida després del naixement de la seva filla.

El jugador arriba per a les pròximes cinc temporades i el Barça pagarà 18 milions més quatre en variables al Sevilla, on Vidal s'ha consolidat entre l'elit, especialment després de guanyar la Lliga Europa. "Torno a casa", ha agregat feliç el lateral, que va coincidir amb Jordi Alba en l'infantil del Barça.

Vistiplau de Luis Enrique

Vidal, que s'ha convertit en el primer jugador que porta en un acte oficial la nova samarreta --"m'agrada molt", ha afirmat--, és conscient que ve a fer-se un "lloc" en l'equip, i més si Alves decideix al final seguir en l'equip. "Crec que la competència permet treure el millor de cada jugador i això beneficia l'equip. Alves és un dels millors laterals del món, sinó el millor, i competir amb ell no serà una pressió sinó un repte", ha explicat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el vicepresident Jordi Mestre, que ha presentat el jugador, ha manifestat que l'oferta que el club li ha fet al brasiler és bona --com ja havia recalcat hores abans Josep Maria Bartomeu en una emissora radiofònica-- i que el jugador "ha de prendre ràpid una decisió perquè la junta dimitirà molt aviat" per la convocatòria d'eleccions.

El dirigent ha agregat que Luis Enrique "va donar el vistiplau" al fitxatge de Vidal després de la proposta de la comissió tècnica i ha afegit que no veu cap problema en la continuïtat de l'entrenador: "Té un any més de contracte i després de guanyar el triplet i veure com els jugadors estan amb ell, no hi ha cap debat".