GEST SOLIDARI

Ibrahimovic: "pels que ningú aplaudeix"

El futbolista suec es tatua de forma simbòlica 50 noms representatius del món per conscienciar en la lluita contra la fam

El jugador del PSG, Zlatan Ibrahimovic, mostra els seus tatuatges en la celebració d’un gol.

El jugador del PSG, Zlatan Ibrahimovic, mostra els seus tatuatges en la celebració d’un gol. / AFP / KENZO TRIBOUILLARD

1
Es llegeix en minuts

"Hi ha noms que ningú recorda: els 850 milions de persones que avui pateixen fam al món". Així s'expressava el davanter del Paris Saint Germain, Zlatan Ibrahimovic, després de deixar-nos a tots perplexos al mostrar el seu tors completament tatuat en la celebració d'un gol. Aquest dissabte el PSG jugava contra el Caen un partit de la Lliga de França, que va estar tenyit per un gest molt especial del jugador suec. El primer gol del seu equip en l'empat per 2-2 va servir perquè l'astre deixés al descobert uns 50 tatuatges en què es podien llegir noms de persones. Ibra ha explicat a través de la seva pàgina de Facebook que amb aquest gest pretenia cridar l'atenció sobre la fam que es pateix en molts països del món. "Ha sigut el meu partit més important fins ara", va assegurar el davanter, que també va voler explicar el seu gest. "A sota de la meva samarreta hi tenia 50 noms de persones al meu cos. Persones que no conec, però que vull mantenir a prop. 50 noms sobre més de 805 milions de persones que pateixen fam al món. Assegurem-nos que el món ho sàpiga", deia.

Notícies relacionades

La campanya en qüestió girava al voltant dels 50 noms més representatius d'aquests milions de persones que actualment reben assistència del Programa Mundial d'Aliments (PMA) en situacions de crisi en països com Síria, l'Iraq, el Sudan del Sud, la República Centreafricana; els afectats per l'Ebola a Guinea, Sierra Leone i Libèria, així com a Bolívia, Cambodja i la República Democràtica del Congo.

Carmen, Mariko, Antoine, Sawsan, Chheuy, Lida, Siatta, Rahma, Yaae, són alguns d'aquests noms que reben assistència alimentària i que Ibrahimovic es va tatuar temporalment per cridar l'atenció contra la fam. El gest li va costar la cartolina groga però la seva imatge ha ajudat a aixecar consciències.