LA PREPARACIÓ DE 'LA ROJA'

La relliscada de Sergio Ramos

El central fa marxa enrere i es desdiu d'haver insinuat la falta de compromís de Costa i Cesc

Pilotes fora 8 Sergio Ramos, ahir, en l’entrenament a Madrid.

Pilotes fora 8 Sergio Ramos, ahir, en l’entrenament a Madrid. / EFE / ALBERTO MARTÍN

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE
MADRID

Des de divendres passat que Vicente del Bosque està justificant la decisió de deixar Diego Costa fora de la convocatòria per als partits contra Bielorússia i Alemanya i arriba Sergio Ramos, un dels tres capitans de la Roja, i el posa en el disparador a l'insinuar que el seleccionador s'ho ha empassat i ha optat per no incomodar José Mourinho, que no ha deixat d'assenyalar el tècnic salmantí des de l'estiu pels problemes físics que arrossega l'hispanobrasiler. El tècnic portuguès tampoc se n'ha estat, de pressionar el jugador, tot i que dissabte el va utilitzar durant tot el partit contra el Liverpool.

Es va plantejar una situació similar al setembre amb Piqué, que es va quedar fora per als partits contra França i Macedònia i al cap de dos dies va jugar contra el Vila-real. Del Bosque va explicar que els metges del Chelsea i els de la selecció ho havien acordat. «Hem decidit que es prengui un descans per les molèsties que té al pubis. Ens sembla el més prudent, independentment del fet que pugui estar després amb el seu equip», va dir el seleccionador. Ho ha repetit en cada una de les entrevistes que ha concedit des d'aleshores, però pel que es veu a Ramos aquestes explicacions no l'han convençut. «Se'n pot dir pubis. Una altra cosa és que en tinguis o no. Del que diem al que tenim hi ha un món. Des del teu club pots enviar una informació o una altra i creure-te-la o no. M'agradaria que els jugadors tinguessin un compromís amb la selecció igual que amb el seu club», va declarar dimecres el central del Madrid, que ja de passada també va empastifar Cesc. El centrecampista català, com que sí que havia estat convocat, va haver de viatjar a Madrid per passar unes proves mèdiques que van aconsellar que tornés a casa per facilitar-li la recuperació, tot i no tenir trencament muscular. «Jo he tingut molèsties altres vegades i he jugat. Això va en l'ADN de cadascú», va comentar el defensa blanc.

Notícies relacionades

No crear més polèmiques

Algú el devia cridar a l'ordre, probablement el mateix Del Bosque, perquè Ramos va utilitzar ahir TVE-1 per capgirar les acusacions del dia anterior. «No som aquí per crear més polèmiques. S'ha posat una mica l'accent en el compromís i jo no vull dir ni de bon tros que ells dos no en tinguin. Hi ha uns metges, uns entrenadors que estan absolutament d'acord a l'hora de prendre una decisió i nosaltres, els futbolistes, els hem de respectar», va afirmar el central del Madrid, que de passada va considerar convenient regalar les orelles Del Bosque per desagreujar-lo: «Tenim l'entrenador més indicat per assumir el futur de la selecció. Ha viscut les coses bones i part de les dolentes i ningú millor que ell per treure les castanyes del foc».