olimpisme. JOCS MEDITERRANIS

La Generalitat dóna una empenta definitiva a Tarragona 2017

Mas es compromet a aportar 12 milions d'euros per construir un pavelló olímpic

Mas, al centre, amb un grup de voluntaris dels Jocs, al costat de Tibau, Ballesteros i Blanco.

Mas, al centre, amb un grup de voluntaris dels Jocs, al costat de Tibau, Ballesteros i Blanco. / JOAN REVILLAS

2
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES
TARRAGONA

La celebració dels Jocs Mediterranis a Tarragona el 2017 ja no té marxa enrere. El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, van escenificar ahir solemnement la firma d'un protocol de col·laboració que aclareix els últims dubtes que quedaven a causa de les retallades i els ajustos pressupostaris. El Govern s'ha compromès a construir dues de les instal·lacions essencials per al desenvolupament dels Jocs: un palau d'esports amb capacitat per a 5.000 persones i les reformes que són necessàries al pavelló Sant Jordi, unes obres que costaran entre 12 i 13 milions d'euros.

L'acord es va firmar en presència del president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, i del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, a més d'un contingent de polítics i representants de la societat civil que van omplir el saló de plens de l'ajuntament.

DOS PROJECTES ESSENCIALS / El compromís de la Generalitat contempla incloure les aportacions econòmiques necessàries en els pressupostos del 2015, 2016 i 2017. «Alguns d'aquests equipaments estaran acabats abans del 2017 i altres estaran disponibles el mateix any», va puntualitzar ahir Ramon Cuadrat, director dels Jocs del 2017.

Ara queda pendent l'aportació del Govern, que ja ha aprovat les exempcions fiscals que aplicarà fins a finals del 2017 a les empreses que col·laborin amb l'organització dels Jocs. La Generalitat també va aprovar dimarts passat una subvenció de 553.000 euros destinada a la Fundació Tarragona 2017 per cobrir part de les despeses derivades de l'organització.

Notícies relacionades

El president Mas es va mostrar convençut que els Jocs serviran per reforçar la capitalitat de Tarragona i de Catalunya en l'àrea del Mediterrani. En aquest sentit, després de l'elogi d'Addadi i Blanco a la unitat existent entre les administracions, va destacar: «En aquest país sabem anar junts, ja ho hem demostrat en altres ocasions, i no per fer política petita, sinó per fer política en majúscula sempre que existeixi la confiança necessària».

L'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador, per la seva banda, va destacar la intenció de deixar per a la ciutat «un llegat sostenible que no suposi un endeutament per a generacions futures». També va destacar que es tracta d'una oportunitat per organitzar uns Jocs de primer nivell. «Volem ser un model d'èxit i que deixi un llegat en termes de sostenibilitat, voluntariat i cultura», va assenyalar Ballesteros.