ALPINISME

Kilian Jornet bat el rècord d'ascensió al Mont Blanc

L'esportista català ha necessitat per pujar i baixar la muntanya 4 hores, 57 minuts i 40 segons, 15 minuts menys que la marca establerta el 1990

Tràiler de ’Summits of my life’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El campió espanyol d'esquí de muntanya i ultrafonsKilian Jornet ha batut elrècord d'ascensió delMont Blanc des de Chamonix (4.810 metres) a l'efectuar la pujada i la baixada en 4 hores, 57 minuts i 40 segons.

L'esportista català, de 25 anys, ha sortit a les 4.46 hores de l'església de Chamonix (1.037 metres d'altitud), vestit amb un simples pantalons curts i un calçat d'esport, i ha invertit a prop de tres hores i mitja per cobrir els 3.773 metres fins al cim. El jove campió francès d'esquí de travessia Mathéo Jacquemoud, de 22 anys, l'ha acompanyat gran part del trajecte però ha resultat ferit en el descens. 

Notícies relacionades

Jornet ha arribat a l'esprint a les 9.43 hores. "Les condicions de neu eren bones. Hem pogut córrer bé", ha explicat a l'arribar. "És una llàstima acabar sol. Tota l'ascensió i gairebé tota la baixada l'he fet amb Mathéo.El rècord és dels dos encara que jo sigui l'únic que ha arribat", ha afegit.

El rècord precedent el va establir el 1990 Pierre André Gobet, que va cobrir la distància en 5 hores, 10 minuts i 44 segons. Jornet ha batut el registre en el marc del seu projecte'Summits of my life', que consisteix a completar vuit ascensions mítiques en el menor temps possible.