Valverde se situa segon de la general després d'una gran etapa del Movistar

El conjunt espanyol aïlla Froome, que es queda sense gregaris en la segona etapa de muntanya

Valverde, entre Castroviejo (dreta) i Froome.

Valverde, entre Castroviejo (dreta) i Froome. / JOEL SAGET

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BAGNÈRES DE BIGORRE (Enviat especial)

Alejandro Valverdeva al màxim en aquest Tour, que aquest diumenge ha viscut la seva segona jornada als Pirineus, amb una grandíssima etapa en què el conjunt Movistar ha estat el protagonista. Han aconseguit aïllar aChris Froome, el mallot groc, l'han deixat sense gregaris i han eliminat Richie Porte, que era el segon, de qualsevol lluita per la general. El ciclista murcià s'ha situat en segona plaça de la general, amb el conjunt més potent del Tour de les 100 edicions, amb dues setmanes per davant i amb tota la màgia dels Alps encara a l'horitzó.

Notícies relacionades

L'única pega de la novena etapa, per part del Movistar, ha estat no haver pogut lluitar pel triomf, ja que el Movistar no ha pogut neutralitzar i sense l'ajuda de ningú no han aconseguit anul·lar l'escapada produïda en l'últim port deDan Martin iJacob Fuglsang, que s'han jugat a l'esprint la victòria a Bagnères de Luchon. Martin s'ha emportat el premi, en una gran temporada per al corredor irlandès establert a Girona que a la primavera va guanyar la Volta i després la Lieja-Bastogne-Lieja.

Alberto Contador, recuperat de la crisi que va patir dissabte, ha circulat molt més còmode que a Aix-3-Domaines, igual quePurito Rodríguez. L'etapa ha estat intensa, des de la sortida. El Menté, on el 1971 va caureLuis Ocaña anant de groc i va abandonar la prova, el conjunt Sky ha quedat eliminat, a excepció deFroome,que, malgrat no haver patit cap tipus de problema durant el diumenge, sí que ha comprovat que amb la millor muntanya encara en el programa passarà molts problemes per controlar el Tour 2013. Demà dilluns, primera jornada de descans de la prova.