CICLISME

La neu i el gel obliguen a cancel·lar l'etapa reina del Giro

El veterà Di Luca dóna positiu per EPO en un control previ a la ronda italiana

El grup del Giro transita per un paratge nevat en l’etapa del Galibier.

El grup del Giro transita per un paratge nevat en l’etapa del Galibier. / STRINGER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Ni pla A ni pla B. L'organització del Giro d'Itàlia s'ha vist obligada a suspendre aquest divendres la 19a etapa am causa de les males condicions meteorològiques. La neu, que talla la carretera en els ascensos al llarg del recorregut, i el perill de gel a les baixades ha obligat a cancel·lar la jornada d'avui, potser l'etapa reina d'aquesta edició, cosa que acosta encara més Vincenzo Nibali al triomf final després de la seva exhibició en la cronoescalada de dijous. Una cronoescalada en què va brillar el veterà Danilo di Luca (37 anys), que va acabar 10è, i que segons ha informat 'La Gazzetta dello Sport' aquest divendres ha donat positiu per EPO de la variant CERA en un control previ al Giro.

Notícies relacionades

La celebració de l'etapa, una de les considerades reines, ha estat en perill des que el Giro va començar a Nàpols ja fa tres setmanes. Dijous al matí el temps havia donat una treva i semblava possible que el pilot transités pel Gavia (2.618 metres d'altitud), l'Stelvio (cim Coppi d'aquesta edició, amb 2.758 metres) i Val Martello, on estava ubicada la meta. A la nit, no obstant, les condicions meteorològiques han empitjorat i ni tan sols el recorregut escurçat --sense Gavia ni Stelvio, però amb final al mateix cim-- resulta viable.

La jornada de dissabte, en l'aire

L'organització no s'ha pronunciat respecte a la celebració de la 20a etapa, amb final als tres cims de Lavaredo i que Samuel Sánchez tenia marcat amb tinta vermella en el seu llibre de ruta. En cas de suspendre's també, la victòria final ja estaria en mans de Nibali, que avantatja en 4.02 minuts a l'australià Cadel Evans i en 4.12 el colombià Rigoberto Urán. El diumenge, en el tradicional passeig triomfal per al vencedor, la carrera arriba a Brescia.