PRESENTACIÓ DEL MUNDIAL DE MOTOGP

Agostini: «Marc sap que córrer no és entrenar»

Agostini i Lorenzo, ahir a Jerez.

Agostini i Lorenzo, ahir a Jerez. / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

1
Es llegeix en minuts
E. P. R.
JEREZ

No cal que Yamaha convidi a la presentació del seu equip Giacomo Agostini, 15 vegades campió del món. I encara menys si es tracta de Jerez, on Ago posseeix una hisenda que es diu La Ramoncita molt a prop del circuit. Allà hi havia el terrible Agostini felicitant Jorge Lorenzo pel seu segon títol i desitjant a Valentino Rossi que li vagi bé, però no gaire bé, no fos cas que l'igualés en victòries: 122 contra encara 105.

«Ens divertirem. Hi ha quatre pilots fantàstics amb quatre motos extraordinàries», explica Ago. «Jorge està en el millor moment de la seva vida, de la seva carrera com a pilot d'elit i amb prou maduresa per controlar els temps d'un Mundial, cosa molt, molt complicada de gestionar», comença explicant en un castellà perfecte.

Notícies relacionades

«De Dani [Pedrosa] només se'n pot dir que sap que està davant la que pot ser la seva última oportunitat de ser campió i ha d'explotar aquesta fabulosa moto que li ha proporcionat Honda». Sobre Vale, Ago ho té claríssim: «És un animal de carreres. És a dir, està creat per donar-ho tot a la carrera, no en els entrenaments. Competirà al nivell més alt».

ALLÒ QUE LI FALTA AL MARC / «De Marc Márquez repetiré el que he dit sempre: em sembla una benedicció del cel, que ens ho farà passar d'allò més bé a tots», assenyala el campioníssim italià. «Vaig conèixer el Marc fa dos anys a Assen i, des d'aleshores, no he deixat de seguir-lo. Està brillant en la pretemporada, però ell sap que córrer no és entrenar-se. Les carreres són una altra cosa: experiència, estratègia i saber gestionar les rodes. I d'això, el Marc en sap, no s'aprèn en un dia, en un GP».