La fase final de l'Eurolliga de bàsquet

El Barça lluita amb l'Olympiacos dos anys després de París

El lideratge de Spanoulis, la intensitat i la duresa defensiva defineixen l'equip d'Ivkovic

Els jugadors de l’Olympiacos, ahir entrenant-se a Istanbul.

Els jugadors de l’Olympiacos, ahir entrenant-se a Istanbul. / GETTY IMAGE / AITOR ARRIZABALAGA

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA
ISTANBUL

Istanbul tornarà prendre el pols del Barça Regal i l'Olympiacos a Europa. Serà una repetició de la final que es va viure fa dos anys a París i que va permetre als blaugranes aixecar la segona Eurolliga de la seva història. L'equip del Pireu és la sorpresa d'aquesta fase final, un conjunt al qual ningú esperava per la seva trajectòria irregular i que arriba sense cap pressió. Els blaugranes, no obstant, confien en les seves forces i esperen deixar net avui el camí cap al títol. «No serà fàcil, però confiem en les nostres opcions de guanyar», va apuntar ahir Xavi Pacual.

Des de París, l'Olympiacos s'ha reconstruït. El llegendari Yannakis ja no és a la banqueta. Ara està en mans d'un dels tècnics més experimentats del bàsquet europeu, Dusan Ivkovic, que ahir va assenyalar una de les claus. «Hem d'igualar la intensitat defensiva del Barcelona», va apuntar.

Tan sols hi queda Vassilis Spanoulis, com a cara reconeixible d'aquell Olympiacos. Encara que sobre ell gira tot el joc, com a base creador o com a escorta. «És un dels grans d'Europa», li reconeix Navarro.

Després, des del treball d'Ivkovic, l'Olympiacos s'ha convertit en un rival molt perillós, en què els interiors com Hynes i Pero Antic (una de les revelacions de l'últim Europeu amb la selecció de Macedònia) són durs en el rebot i s'atreveixen a sortir fora a disputar algun tir, i exteriors com Printezis (ex d'Unicaja) poden jugar a prop de la zona.

«És un equip molt físic, amb molta intensitat», analitza el tècnic blaugrana. «Serà un partit dur, de pocs punts», valora l'aler del Barça Pete Mickeal. «El nostre objectiu ha de ser la defensa i després, el rebot. Serà complicat, però tinc molta confiança, perquè l'equip ha fet un pas endavant i tenim cinc o sis jugadors que estan aportant més en atac».

Notícies relacionades

BONS REFORÇOS / L'Olympiacos va iniciar la temporada de manera irregular, però l'arribada al gener dels nord-americans Acie Law i de Joey Dorsey (exCaja Laboral) els ha aportat més equilibri. Al mateix temps, l'Olympiacos perfila el seu futur donant-li minuts a joves com Sloukas, Mantzaris o Papanikolau.

«El Barça tampoc és el mateix de París», avisa el base blaugrana Víctor Sada. «És veritat que des que hi ha Xavi Pascual mantenim una mateixa línia de joc, però crec que hem guanyat en experiència per jugar partits europeus, cites de final four. En la meva opinió, hem aconseguit la solvència per afrontar els partits importants».