La fase final de l'Eurolliga de bàsquet

Amb els dits encreuats

Els problemes físics de Navarro i Ndong compliquen la semifinal del Barça davant l'Olympiacos

Pascual, Lorbek, Spanoulis i Ivkovic posen amb la copa a Istanbul.

Pascual, Lorbek, Spanoulis i Ivkovic posen amb la copa a Istanbul. / AFP / BULENT KILIC

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Xavi Pascual, el tècnic del Barça Regal, encreuarà avui els dits al llevar-se, confiant que hagin desaparegut els problemes físics de Juan Carlos Navarro i Boni Ndong per afrontar la semifinal de l'Eurolliga contra l'Olympiacos (20.00 hores, Esport 3). Les excel·lents sensacions amb què el tècnic blaugrana va viatjar a Istanbul, igual que la resta de l'equip, es van enterbolir ahir amb un comunicat mèdic inesperat. Navarro es torna a queixar de la fasciïtis plantar del peu esquerre que l'ha martiritzat durant tota la temporada. Ndong es va passar dimarts a la nit amb sèrum, intentant combatre un virus intestinal que l'ha mantingut sota mínims durant les últimes 48 hores.

Tots dos es van entrenar ahir a la nit al Sina Erdem Arena, la pista de 16.000 espectadors que acollirà fins diumenge la fase final de l'Eurolliga. Però a un ritme inferior al dels seus companys. Si Navarro i Ndong no arriben en bones condicions, la muralla que suposa l'Olympiacos, ja per si mateix complicada, s'elevarà encara més. «Veurem com estan, però espero comptar amb tots dos», va dir amb un cert to de preocupació Pascual. Navarro va elevar l'ànim col·lectiu a l'acabar l'entrenament. «Sóc optimista, avui m'he trobat una mica millor i espero estar demà al 100%»

Quan es va propagar la notícia, el cartell del Barça a Istanbul va caure alguns punts, com si es tractés de les accions de Bankia. A ningú se li escapa que del rendiment de Navarro en depenen una bona part de les opcions barcelonistes en una de les edicions més apassionants, exigents i incertes de la història, amb quatre equips com el Panathinaikos, el defensor del títol; el CSKA Moscou, el gran favorit, i l'Olympiacos, que formen part de la noblesa del bàsquet europeu i que ja saben el que és aixecar el títol.

EL RETORN D'OBRADOVIC / A Istanbul, on aquest cap de setmana es posarà en joc la corona europea, curiosament, va néixer fa 20 anys per al bàsquet europeu una llegenda: la del Partizan de Belgrad, un equip que va donar a conèixer estrelles com Djordjevic i Danilovic i un geni de les banquetes com Zeljko Obradovic, a costa d'un emergent Joventut, que dos anys després es va rescabalar de la final perduda aixecant el títol a Tel Aviv.

Notícies relacionades

I, ara, a Istanbul torna Obradovic després d'haver construït un palmarès inigualable (vuit Copes d'Europa), com a vigent campió amb el Panathinaikos, per enfrontar-se en la primera semifinal al CSKA, el club que ha fet empal·lidir els rivals amb el fulgor de les seves estrelles NBA com Andrei Kirilenko i Nenad Krstic, fitxats a cop de talonari per l'empresa petrolífera propietària de l'equip, i participada per Roman Abramóvitx, el propietari del Chelsea.

Davant d'aquest perfil gairebé inaccessible que ha transmès el CSKA, davant d'aquesta aura d'invencibilitat del Panathinaikos quan hi ha títols en joc, i davant d'aquesta filosofia del res a perdre de l'Olympiacos -al qual gairebé ningú, excepte el Barça, sembla tenir en compte-, l'equip de Pascual esgrimirà la seva solidesa defensiva. Els blaugranes arriben amb el millor rècord defensiu de la història del torneig. Permet tan sols 61,5 punts per partit, i aquesta és una de les raons d'una temporada gairebé irreprotxable (18 victòries, una derrota). «La defensa és el que ens ha fet arribar fins aquí i no podem perdre la nostra identitat», va ser la consigna de Pascual.