Les semifinals

Un clàssic més per decidir la corona

El Barça defensarà el títol davant el Madrid al Sant Jordi en una final que es repeteix per tercer any consecutiu

Wallace, Navarro i Ingles celebren una cistella, davant Xavi Pascual, ahir alPalau Sant Jordi.

Wallace, Navarro i Ingles celebren una cistella, davant Xavi Pascual, ahir alPalau Sant Jordi. / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA
BARCELONA

La final més esperada, la que aixeca més passions, serà la que tancarà quatre dies de festa al Palau Sant Jordi. Barça i Reial Madrid regalaran un altre clàssic als aficionats en la final de la Copa (18.00 hores, Teledeporte), que es repetirà per tercer any consecutiu, carregada de morbo i reptes d'envergadura.

Davant el Barça, defensor del títol, s'eleva el desafiament d'aixecar el trofeu per tercera vegada, cosa que cap equip ha aconseguit des que la Copa se celebra pel sistema de concentració (1987). Un repte il·lusionant, com el va definir el seu tècnic, Xavi Pascual, que a més trencaria l'empat amb els madridistes que existeix en el palmarès (22 títols cada un) i l'elevaria a rei de Copes.

Per al Madrid, el desafiament també és herculi: acabar amb 18 anys de sequera (des del 1993 a la Corunya, amb Clifford Luyk com a entrenador no són campions) i, a més, fer-ho a la pista enemiga, tornant l'ofensa de l'any passat als barcelonistes, que es van coronar al Palau d'Esports madrileny.

MINIMITZAR EL DESGAST / No serà gens fàcil per al Barça Regal la cita d'avui. Per la qualitat del rival. Per l'exhibició ofensiva que va oferir ahir el quadro de Pablo Laso, que se'n va anar per sobre dels 90 punts, sobrat com està de talent ofensiu. I també per l'enorme desgast físic que va suposar per als blaugranes la semifinal, un partit extenuant entre dos rivals que han convertit el seu enfrontament en un clàssic de l'ACB i també d'Europa.

«El partit contra el Caja Laboral ha sigut una guerra», admetia l'aler blaugrana Pete Mickeal al concloure la semifinal. «Ens hem de recuperar físicament perquè 24 hores passen molt ràpid i la final serà molt exigent perquè arriben dos equips en el seu punt més alt de confiança», va admetre el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, posant èmfasi en un dels aspectes que poden condicionar la final d'avui: el físic.

Tot i així, al cap dels barcelonistes només existeix un pensament: culminar l'objectiu amb què van iniciar el seu camí al Sant Jordi: la conquista del títol per estendre la seva hegemonia a l'ACB, on ha aconseguit set dels últims vuit títols jugats (dues Lligues, dues Copes i tres Supercopes). «Una final és una final, no importa el rival, hem de seguir jugant fort. No hem de parar», explica Ndong.

Dos són els precedents de la final aquesta temporada. A la Supercopa, a l'octubre, es va emportar el títol el Barça Regal (74-70). I a la lliga, a principis de gener, al Palacio de los Deportes, va ser el Madrid el vencedor (78-74), en un partit sense la presència de Navarro.

La final, que posarà a prova l'enorme talent de les dues banquetes (Huertas-Llull, Navarro-Carroll o Lorbek-Mirotic, entre d'altres), servirà també la batalla entre dos estils a les banquetes. Per un costat, el joc efectiu, controlat, construït sobre la defensa que practica el Barça de Xavi Pascual, i, per un altre, el gun and run (córrer i tirar) que ha imposat Laso al Madrid i que passarà avui el seu examen en la lluita per un títol. «És impossible destacar una clau per a la final contra un rival tan bo i que fa tantes coses bé com el Bar-

ça», va analitzar el tècnic blanc.

Notícies relacionades

El clàssic també arribarà a la mini Copa, amb una final entre Bar-

ça i Madrid que es disputarà al migdia (13.00) al pavelló de la Vall d'Hebron i que serà el millor aperitiu de la final del Sant Jordi.