Seguretat local

La Policia Local d’Esplugues es reorganitza i presenta els nous dispositius de proximitat, civisme i prevenció

En el primer semestre del 2022, els delictes al municipi han baixat un 8% respecte al mateix període de l’any anterior

La Policia Local d’Esplugues es reorganitza i presenta els nous dispositius de proximitat, civisme i prevenció

ayuntamiento de Esplugues

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Local d’Esplugues (Baix Llobregat) s’ha reorganitzat amb un model que preveu la participació en la comunitat, i «que prioritza la seva realitat com a policia assistencial, que té com a objectiu la resolució de problemes», segons el consistori local. En aquest sentit, aquest mateix dimecres, es van presentar tres nous dispositius: de proximitat, de civisme i preventiu.

«Volem continuant treballant en la línia en què hem treballat els últims anys. Volem continuar millorant», va manifestar l’alcaldessa, Pilar Díaz, que va explicar que els delictes, en el primer semestre del 2022, van baixar un 8% respecte al mateix període de l’any anterior.

Tres nous dispositius

Amb el dispositiu de proximitat, la policia del municipi vol aprofundir en el model d’un cos d’agents que «estigui present en totes les etapes de la ciutadania». Un model que vulgui la policia com un actiu en la societat.

El nou model de proximitat busca més presència activa policial als barris i aprofundir la seva vinculació amb la ciutadania i, a més, s’hi integrarà la Unitat Canina, que es reforçarà amb un nou agent.

El dispositiu de civisme té com a objectiu «vetllar per la convivència i garantir el civisme davant del vandalisme». Aquest dispositiu funcionarà durant les 24 hores i comptarà principalment amb agents no uniformats que actuaran a tota la ciutat.

El dispositiu de prevenció tindrà com a objectiu mirar d’«avançar-se a possibles problemes» i comptarà amb agents tant uniformats com de paisans.

En el marc d’aquests nous dispositius, també s’augmenta l’activitat inspectora de la policia.

Augment de la tecnologia

Els agents del cos comptaran amb tauletes electròniques que tenen com a objectiu facilitar les tasques administratives, que, segons el consistori, «resten hores de policia al carrer».

Durant el mes de maig ja van començar les proves dels nous dispositius, que compten amb un ‘software’ propi, en què estan treballant els serveis tècnics de l’ajuntament, i que permetran als agents accedir, sigui des d’on sigui, a tota la informació que anteriorment només podien veure des de comissària.

Ja el 2015 es va posar en marxa, juntament amb altres municipis, l’‘app’ Seguretat Ciutadana, que permet enviar missatges o trucades d’emergència o incidències a la via pública, de manera que, si qui la utilitza està prèviament registrat, la Policia Local sap la seva localització exacta i pot donar una resposta ràpida.

El cos de policia municipal treballa en la incorporació en els mesos venidors d’un dron, que no tindrà funció de vigilància, però si d’assistència davant d’emergències. Quan se’n produeixi alguna, el nou dispositiu arribarà al punt des d’on es truca a la policia i els agents podran conèixer la situació en temps real.

Seguretat viària a les escoles

Després de superar totes les restriccions de la pandèmia, es vol intensificar els cursos de seguretat viària a les escoles.

Notícies relacionades

Des de fa ja tres dècades, l’educació viària ha estat present en el pla de la Policia Local d’Esplugues, i vol seguir incrementant-se en el futur.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues