Dones

Esplugues es prepara per a un 8-M ‘online’

L’únic acte de commemoració del Dia de les Dones serà la lectura del manifest, el mateix 8 de març

Esplugues es prepara per a un 8-M ‘online’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues (Baix Llobregat) es prepara per a la commemoració del Dia de les Dones el pròxim 8 de març. Aquest any, a causa de la pandèmia de la Covid-19, la immensa majoria d’actes seran en línia i només es farà de forma presencial la lectura del manifest del 8-M.

Els actes començaran el 3 de març amb la celebració del Consell de les Dones, però el dia central serà el mateix vuit de març amb la lectura del manifest institucional a les 12 del migdia a la plaça Santa Magdalena

Aquell mateix dia es farà un taller sobre la història del 8 de març i una taula rodona sobre dones decisives combatent la pandèmia. Aquesta xerrada comptarà amb la participació de Toñi Moreno, dels Mossos d’Esquadra; Inma Nogués, metge del CAP Lluís Millet; Laura Roig, directora de l’institut Joanot Martorell, i María de Jorge, del restaurant El Raconet, juntament amb l’alcaldessa.

El dimecres 10 de març hi haurà una altra taula rodona amb el títol ‘La dona, motor de canvi en la Mediterrània’, que comptarà amb Zakia Mrin, membre del parlament marroquí; Míriam Hatibi, activista antiracista; Miss Raisa, activista i rapera; Oumaima Mhijir, emprendendora social, i Mariana Kanny Keita, artista africana.

Filtre d’Instagram i Facebook

Filtre d’Instagram i FacebookEl principal acte participatiu de commemoració del Dia de les Dones és un filtre per a ‘stories’ d’Instagram i Facebook anomenat ‘Esplugues Diu Prou’ i que es publicarà en els perfils de l’Ajuntament en aquestes xarxes socials.

Notícies relacionades

La crida a la participació es basa a animar els usuaris a pujar a aquestes xarxes una fotografia amb el filtre i el ‘hashtag’ #EspluguesDiuProu. A més, des del consistori han comentat que «les persones que participin podran aconseguiran la mascareta #EspluguesDiuProu, que estarà disponible a la Casa Consistorial mostrant la publicació».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA