MESURES ECONÒMIQUES

Esplugues suspèn la taxa de terrasses fins al 31 d'agost

Al setembre l'Ajuntament valorarà si manté o reorienta la mesura, vigent des de mitjans de març

ajuntament

ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues ha decidit suspendre el cobrament de la taxa d’ocupació de terrasses i vetlladors per a bars i restaurants com a mínim fins al 31 d’agost per compensar la nul·la o escassa activitat econòmica que podran desenvolupar com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

D’aquesta manera, des de mitjans de març i fins al 31 d’agost no s’haurà de pagar aquesta taxa municipal. Quan arribi l’1 de setembre el consistori valorarà si manté o reorienta la mesura, segons a l’evolució del desconfinament i la recuperació de l’activitat econòmica local.

Des que es va declarar l’estat d’alarma, el 14 de març passat, l’activitat de bars i restaurants –sense servei a domicili– s’ha vist paralitzada. Una vegada que Barcelona i voltants entrin en la fase 1, per a la qual cosa encara no hi ha data, podran reobrir terrasses i vetlladors limitant l’aforament.

Notícies relacionades

L’exempció de la taxa de terrasses forma part d’un paquet de mesures econòmiques i fiscals en què estan treballant tots els grups municipals d’Esplugues, amb l’objectiu de pal·liar els efectes econòmics i socials de la pandèmia.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA