BORRASCA GLORIA

Esplugues activa el pla municipal 'VentCat' en fase d'alerta per l'episodi de vents

La mesura prohibeix accedir als parcs i zones de joc infantils i para temporalment les obres i treballs municipals a l'exterior

ajuntament

ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues ha activat aquest dilluns, 20 de gener, el pla municipal ‘VentCat’ en fase d’alerta a causa de l’episodi de vents que està originant la borrasca Gloria. L’ajuntament ha comunicat la decisió al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i l’alcaldessa,  Pilar Díaz, ha firmat un decret d’activació del pla, que contempla avisar la població a través dels mitjans de comunicació previstos, així com informar les persones responsables de les dependències municipals i centres públics que puguin veure’s afectats.

Es preveu que la situació meteorològica actual associada a forts vents i precipitacions, tingui una durada de fins a les 24.00 hores de dimarts, dia 21. Amb aquesta mesura, queda prohibit accedir als parcs que s’han tancat aquest matí (Ca n’Hospital, Concòrdia, Can Vidalet, parcs dels Torrents, Pou d’en Fèlix i Onze de Setembre) i zones de joc infantils.

També s’han parat temporalment: les obres i treballs municipals a l’exterior, les activitats escolars i extraescolars als espais exteriors dels centres docents, i activitats esportives i esdeveniments a l’aire lliure.

Vents, neu i pluja

Amb l’activació, l’ajuntament recomana a la ciutadania que estigui atenta a informacions addicionals que puguin ocórrer durant l’episodi i que es mantingui informada amb el Servei d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament i el telèfon gratuït 900.300.082.

El consistori emetrà un comunicat de desactivació del pla i de les mesures establertes.

Esplugues, la comarca del Baix Llobregat i bona part de Catalunya es troben en fase d’alerta ‘VenCat’ (vents forts), ‘Neucat’ (per possibilitat de nevades) i ‘Inuncat’ (per episodis de pluja intensa).

Cota de neu a 200 metres

Protecció Civil ha advertit aquest matí que la cota de neu podria arribar als 200 metres. Davant d’aquest episodi meteorològic, es recomana a la ciutadania que estigui pendent dels avisos i de les comunicacions que es facin públics.

Notícies relacionades

També recorda que s’han d’extremar les precaucions, sobretot en els desplaçaments, i evitar la celebració d’activitats a l’aire lliure.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA