FORMACIÓ I OCUPACIÓ

El 81% de les participants del projecte 'Sales blanques' d'Esplugues aconsegueixen feina en la neteja hospitalària

La realització de la iniciativa s'ha dut a terme amb la col·laboració d'empreses locals del sector biomèdic i la d'empreses de neteja

salas-blancas

salas-blancas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues va iniciar a l’abril, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana (AMB), un projecte per formar persones en el sector de la neteja de les anomenades sales blanques (laboratori, hospital...). «El 81% de les participants en el procés formatiu han aconseguit feina en el sector», asseguren des del consistori.

La neteja i desinfecció d’una sala blanca requereix un alt nivell d’especialització, de manera que es tracta d’un perfil demandat a la ciutat, per la presència d’un bon nombre d’empreses farmacèutiques, biomèdiques, del sector hospitalari o de la biotecnologia.

‘Sales blanques i talents’ neix d’aquesta demanda empresarial i de «l’aposta municipal per millorar el perfil competencial de persones que treballen en el sector de la neteja per apoderar i ajudar que puguin accedir a una ocupació de qualitat»,apunten des de l’ajuntament.

Col·laboració amb les empreses locals

La realització del projecte s’ha dut a terme, d’una banda, amb la col·laboració de les empreses locals del sector biomèdic per determinar quines són les seves necessitats quant a la neteja de les seves instal·lacions i quines habilitats i coneixements havien de tenir les persones que volguessin accedir a treballar-hi. I, de l’altra, amb la participació de les empreses de neteja per definir el perfil dels seus empleats.

Notícies relacionades

A partir d’aquí es va dissenyar un programa de formació per a l’adquisició de competències tècniques i transversals, que incloïa pràctiques de 25 hores en empreses del municipi.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA