PEDALAR CONTRA EL CÀNCER

Un espluguí recorrerà 3.200 km en bici per lluitar contra el càncer infantil

Daniel García Martín viatjarà per tot Espanya durant el mes de juny per recaptar fons en benefici de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues

Durant el seu recorregut, es personarà a les seus dels 15 parlaments autonòmics peninsulars, al Congrés, el Senat, la Moncloa i la Zarzuela

esplugues

esplugues

2
Es llegeix en minuts

L’espluguí  Daniel García Martín, president de l’Associació Esportiva Bielca del municipi, va iniciar el passat 31 de maig una iniciativa que el portarà a recórrer Espanya en bici durant tot el mes de juny amb un objectiu solidari: recaptar fons per a la investigació del càncer infantil i per a la construcció del nou centre pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déul’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues).

Durant el seu recorregut de 3.200 quilòmetres, García acudirà personalment a les seus dels 15 parlaments autonòmics peninsulars, al Congrés dels Diputats, al Senat, la Moncloa i la Zarzuela, per agrair la implicació als representants de l’administració, prèvia sol·licitud per carta.

Així, la primera cambra a la qual va acudir l’espluguí va ser la de Catalunya, cap a on va pedalar el passat 31 de maig partint des de la seva localitat i on va ser rebut pel president del Parlament, Roger Torrent, que li va voler desitjar sort en el seu projecte.

Després de fer un acte simbòlic a l’hospital d’Esplugues, García va posar rumb a Saragossa, on el passat dia 3 va ser rebut al Parlament Aragonès per la presidenta en funcions de les Corts Aragoneses, passant els dies posteriors pels parlaments de La Rioja, Navarra, el País Basc i Cantàbria.

Ara, i després d’uns dies perjudicat pel mal temps, l’espluguí està de camí a Santiago, on seguirà el seu recorregut –amb només tres dies de descans– fins a arribar a l’última cambra que visitarà, la de la Comunitat Valenciana. 

Campanya solidària

Mentre continua la seva volta per Espanya, que es pot seguir a través de les xarxes socials del projecte 'Entre parlaments, 3.2000 km solidaris', l’associació també ha habilitat una campanya en una plataforma ‘online’ de l’Hospital Sant Joan de Déu per als qui vulguin sumar-se a la iniciativa mitjançant donacions que aniran destinades al centre espluguí. 

La idea d’aquest espluguí va néixer el 2012, "quan participava en la recerca de recursos per al tractament oncològic d’un nen de Sant Sadurní", explicava la revista local ‘El Pont d’Esplugues’, tot i que no ha pogut materialitzar-la fins aquest any. "Ara, jubilat i a punt de fer 67 anys, és el moment de portar-la a la pràctica".

Notícies relacionades

El seu repte: aconseguir cinc euros per cada quilòmetre recorregut, mitjançant donacions sol·licitades directament als representants de les institucions que visita. El projecte compta amb un pressupost de més de 3.300 euros, que l’associació d’Esplugues té previst finançar amb recursos propis i amb l’ajuda d’empreses de la ciutat i de particulars que es vulguin afegir a la iniciativa.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA