IGUALTAT D'OPORTUNITATS

Esplugues duplica la inversió perquè els casals d'estiu siguin totalment inclusius

D'aquesta manera, l'ajuntament possibilita que hi participin uns 30 nens i nenes amb diversitat funcional

esplugues casals estiu

esplugues casals estiu

2
Es llegeix en minuts
J.S.

Les activitats lúdiques que convocal’ajuntament  han de ser per a tothom. Sota aquesta premissa, Esplugues invertirà aquest estiu 41.420 euros –el doble que l’any passat– en els casals d’estiu que organitza per possibilitar que uns 30 nens i nenes amb diversitat funcional hi puguin participar, quan l’any passat en van ser 17.  

Aquest extra de diners es dedicarà bàsicament a costejar la presència de monitors que puguin atendre les necessitats especials d’aquest grup de menors. En concret 26 nens amb diversitat funcional participaran als casals d’estiu i quatre més als casals d’esport.

En una altra línia, però dins del mateix marc de possibilitar que tots els nens i nenes d’Esplugues que així ho desitgin puguin participar en les activitats d’estiu convocades per l’ajuntament, l’ens municipal continua impulsant una política de suport econòmic mitjançant l’atorgament de beques.

En el dia d’avui (encara que hi ha beques pendents d’aprovació) la inversió total en beques dels centres és de 61.804,26 €, per a les 246 sol·licituds aprovades fins ara. Es tracta, en resum, d’un programa més per garantir la igualtat d’oportunitats en la infantesa i la joventut.

Quant a les xifres totals d’inscrits en les activitats estiuenques que van començar dilluns, hi ha 2.186 nens i joves inscrits, entre l’oferta de centres existents: 580 inscrits als casals d’estiu infantils i els casals joves, 620 a casals d’esports, 703 als campus esportius i 223 als casals artístics (ceràmica, pintura i dibuix) per a nens i joves.

Altres activitats d’estiu

En un altre ordre de coses, dins del denominat Pla Educatiu d’Entorn també hi haurà activitats durant l’estiu: el Projecte Educatiu d’Entorn i Joves.cat, que, junts, comptaran amb 60 participants en les activitats que es realitzaran a l’institut Joanot Martorell.

El Projecte Educatiu d’Entorn d’estiu, que es realitzarà durant dues hores al dia de dilluns a dijous, és un programa d’acompanyament educatiu per a joves derivats dels centres educatius Utmar i els tres instituts: Severo Ochoa, Joanot Martorell i La Mallola.

L’alumnat aprendrà tècniques d’estudi, repassarà les matèries en què tingui més dificultats i prepararà els exàmens de recuperació del setembre.

Joves.cat, que es va iniciar el 2017, és un projecte educatiu d’immersió lingüística en català per a joves immigrants que reben una preparació abans d’incorporar-se el pròxim curs escolar i que treballen les habilitats en el llenguatge i en l’entorn social.

Reforç escolar a la biblioteca

Notícies relacionades

Com a novetat d’aquest estiu, també es farà reforç escolar a la biblioteca Pare Miquel d’Esplugues, durant el mes d’agost els matins de dijous i divendres. Amb el suport d’una formadora, els nois i noies podran preparar els exàmens de setembre i fer un repàs a les diverses matèries per afrontar millor el pròxim curs escolar. La formació està oberta a tots els nens i nenes de 1r a 4t d’ESO.

Més notícies d’Esplugues